All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Hitta din billigaste bank!

Vi hör att banken sänker räntan med en kvarts procentenhet och att de ökar sina avgifter. Men vad betyder dessa skillnader för din privata ekonomi? Finns det så mycket pengar jag sparar eller tjänar att det finns någon punkt i att byta bank?

Och vilken bank är överlägset billigast? Hur ligger min bank?

Om jag vill byta nu, hur går jag?

Lånekalkylator

Dessa saker har DinSide försökt att underlätta med Mortgage Calculator. (För de som föredrar en enkel lista har vi också en).

I Mortgage Calculator anger du vilken bank du använder idag. Kalkylatorn känner till räntan i din bank. När du trycker på kryssrutan "Sök billigast", hittar räknaren den billigaste banken för dig. Om det inte är den bank du redan använder, anger räknaren vad du kan spara när du ändrar din bank.

Kalkylatorn tar hänsyn till att du måste betala en ny etableringsavgift, och det tar också hänsyn till terminsbyte. Båda dessa avgifter ingår i priset.

Mortgage calculator beräknar besparingar alla vägar:

  • Du kan beräkna vad du sparar i en månad för att flytta lånet
  • Du kan räkna ut hur mycket mer du kan låna i den billigaste banken för samma belopp per. månad du betalar i dag
  • Du kan räkna ut hur mycket lägre ränta är den billigaste bank
  • Du kan räkna ut hur mycket mindre tid det tar att återbetala ett lån i den billigaste banken, med tanke på att du fortfarande betala samma belopp per månad

Lånansökan

Förutom räknaren finns det också ett ansökningsformulär för lån. Det är ganska omfattande, men om du kontakter banken utan att skicka formuläret måste du vara beredd att svara på samma frågor ändå, eventuellt efter att de har skickat dig en liknande blankett i posten. Blanketten för DinSide sparar tid.

Uppdaterad minst en gång i månaden

Det är norsk familjeekonomi som samlar in de räntor som kalkylatorn använder. De skickar fax till alla banker varje månad och frågar om deras villkor. Vissa banker rapporterar också alla ränteförändringar direkt till Norsk Familieøknomi. Du kommer också att uppdatera listan om du annars lär dig om ränteförändringar. Med andra ord uppträder uppdatering av listan nästan dagligen.

Antalet banker i listan varierar. Banker som inte svarar på frågeformuläret om villkor kommer att tas bort. Men det finns vanligen 130-140 banker i databasen.

Ta mig till Mortgage Calculator!

ADVERT

Mest populära