All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Hitta den snöskoter som passar dig!

Efter år av mulling, besvikelse, tung lyftning och dåliga ryggar, har du äntligen bestämt: det är dags för en snögubbe! Men i en djungel av olika sorter, märken och storlekar är det svårt att veta vilken fräschare du ska välja.

Och det finns många överväganden att ta: bor du i ett område med mycket eller lite snö? Finns det fuktig snö, som i kustområden, eller torr snö som i bergen? Har du en stor eller liten uteplats? Vad sägs om substratet, hur är det?

- Det kan vara svårt att välja mellan alla modeller och leverantörer, men du kanske vill söka hjälp av en specialist och gå efter ett välkänt varumärke. En snöskoter måste vara i många år, säger produktspecialist Oddmund Ihle i Husqvarna.

Enligt Ihle bör du i huvudsak tänka på storleken på det område som ska mätas och hur snöförhållanden brukar vara där du bor.

- Välj motorns styrka och bredd som matchar dina behov. En snöskoter med en kraftfull motor och stor arbetsbredd sparar tid om området är stort och täckt av djup snö. Välj också en modell med elektrisk start, helst med anslutning till standard 220V, vilket gör det lättare att starta när det är kallt, Ihle tips.

Läs också:

Spara utrymme: Vik på säckarna som trianglar

Med detta smarta trick är det över plastpåse-kaoset under köksdisken!

Välj typ

Det finns två olika typer av snöskotrar: enstegs och tvåstegs. Enstegsvarianten fungerar bra för mindre snöskär, medan tvåsteg är mest effektiv för tung och hårdförpackad snö.

- Tvåsteg innebär att snön passeras genom maskinen i två steg. För det första transporteras det genom matningsskruven och sedan kastas ut genom utkastning av ett dragfläkt. En stegfri friterare har inget utkast till fläkt. Tvåstegsmodellerna arbetar på hjulen, medan ett steg går framåt med matningsskruven, förklarar Ihle.

Bälten eller hjul?

Snöskotrar kommer med hjul eller remdrivning. Ett snöskoterbälte fungerar stabilt och kan vara lättare att gå med. Snöskotrar med hjul är vanligtvis lättare att manövrera och är oftast bättre i krokar och smala platser. Ofta blir det en smakkaka.

- De flesta köper snöskotrar med hjul. De är enklare att använda på mindre områden och där ytan är jämn, t.ex. i en uppfart, säger Ihle och tillägger att alla ska kunna hantera maskinen. - Välj en snöskoter med bra ergonomi och enkla operativsystem, och låt bara maskinen fungera.

McCulloch Snowmobile ST68EP: Kraftfull och välutrustad tvåhastighetsfräsning för stora snöskotrar. Stora hjul med 16 ", justerbart handtag och lätt manövrering. Elstart, och den glidande foten i plast garanterar en smidig drift och mindre skador på känsliga ytor.Arbetsbredd på 68 cm. £ 13 990.

Se också:

Snowblower som passar dig

Kolla vad dina behov är innan du väljer snöslunga - att få skottade bort snön så fort som möjligt var du bor.

Honda HSS 970 ETS: Matningsskruven har en speciell konstruktion som skär genom tung, hård eller våt snö utan mycket ansträngning. Ejektorröret är enkelt att styra via en joystick och matningsskruven har praktisk autostoppfunktion. Snöskoter har hydrostatisk enhet, stort snöhus, låg tyngdpunkt och är utrustad med arbetsljus. Cr 38 900

STH 8. 67: En effektiv bensindrivna tvåstegs snöslungan med MTD motor elektrisk start, 2WD, clutchlåssystem och arbeta. Perfekt för trottoar, uppfart, parkeringsplatser och gårdar.

Kr 9999.

Jonsered Snøfreser ST2376EP: Tvåstegs modell som är lätt att manövrera. Däck med kraftfullt mönster för optimal grepp, varmt handtag och elektrisk start gör den idealisk för stora snöskotrar. Arbetsbredd 76 cm. Kr 999.

Läs också:

Snöskoter för olika behov

Snöskoter behöver inte vara stora djur med snökedjor. De kan också vara små och städa. Välj bara rätt modell i förhållande till området ...

Stiga GGP Norway: 2-stegs fräsning med en kraftfull 249 cc-motor. Snöskruv med tänder för hårdförpackad snö och bröstkanter. Elektrisk start för enkel start. Ljus ingår. 69 cm arbetsbredd. 6 framåt + 2 bakåt ger full flexibilitet och bra manövrerbarhet. £ 14 900.

MTD Optima ME66: Inställning utkasterkanal med 4-vägs joystick och fingertoppskontroll är bara två av många funktioner som gör det enkelt att köra dessa snöslungor. Har elektrisk start och utmärkt kallstartsegenskaper. 66 cm arbetsbredd. Kr 9,990.

Husqvarna Snöskoter ST121E: Snabbskoter med snabb hastighet perfekt för dig som behöver en kompakt, lätt och effektiv snöskoter. Perfekt för hårda, plana och smala områden som garage och gångbanor. Lämplig för tillfällig användning på snö, 5-20 cm. Elektrisk start. Arbetsbredd 53 cm. Kr 7990.

ADVERT

Mest populära