All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Hitta rätt eldstad

Ingenting är roligare än att snuggla ner på soffan på en kall vinterdag när det talar i eldstaden och eldstaden slickar framglaset.

Men lika viktigt som värmen och kosen är utformade på eldstaden. Den ska passa in i det inre där den står. Därför är urvalet av design paprika större än någonsin tidigare. Oavsett om du bor i en tung klassisk miljö eller en modern och minimalistisk, kommer eldstaden passa in i hela.

Naturligtvis är utsikten i kaminen också viktig. De flesta vill ha den största möjliga glasytan för att fullt ut njuta av peiskosen.

Vridbar

Slutligen kan många eldstäder levereras med en skivspelare. En praktisk och rolig lösning är många inte medvetna om.

Med en skivspelare kan du få tillgång till eldstaden var du än befinner dig i rummet. De många efterfrågan när de handlar eldstaden är om den har konvektion. Med andra ord, om den är utrustad med luftgap cirkulerar varmluften. En användbar lösning som ger mjukare och bättre fördelad värme i rummet.

Självgående

För de som inte är anställda, är det inga problem att designa din egen eldstad. Den kan byggas av elementblock, natursten eller annat material, och utrustad med en eldstadssats. Dessa finns i en mängd olika sorter.

Men kom ihåg: Oavsett vilken typ av spis du köper eller bygger, följ installationsanvisningarna

till punkten. Nya eldstäder måste också rapporteras till / godkännas av den lokala brandkåren.

Här är några eldstäder för inspiration:

Nordpeis London kombinerar det traditionella med det moderna. Eldstaden är utsökt i en modernistisk inredning, och det kommer att bli en blickfångare i rummet med orange glas och insatser med en kromram fram.

Studio 1 kallas denna eleganta gaspanna. Allt fler väljer gaspanna eftersom det är rent och eftersom det gör det enkelt att reglera värmen. En touch av fjärrkontrollen och eldkudden sker i

Rais Pilar står som ett kolumnformat monument och kan användas i alla rum. Den roterande skäraren gör den väldigt användbar, och placerad i övergången mellan två eller flera rum kan det ge en titt alls.

Merethe är en högerhänt stenstenugn med unika egenskaper. Stengodsugnen är som att kaminen kan lagra värme. Håll linet i ugnen i timmar efter att elden släckts.

Pegasus Ben från Dovre är en fin braskamin med spännande detaljer. Bättre tillgång till eldstaden är inte tillgänglig. Vedeldad spis är förberedd för friskluftsanslutning. Rökutlopp både på toppen och baksidan.

Jøtul F370 Series har vunnit ett antal designpriser. Stort sidglas ger stor inblick i flammorna från flera vinklar. Serien, designad av Hareide Designmill, är sverigesymbolen. Valfri utrustning: Klebersteinstop

Austroflamm Piko kan levereras med en fast eller roterande hyllplan.Med en fast bas får du ett fint förråd till eldstaden. Det har också stora glasytor med god inblick.

Handøl 20 Series är en hård spis lämplig för moderna miljöer. Den är utrustad med "widescreen glas" som ger en extra stor flambild. Ett bra alternativ till tråkiga TV-program.

Rais Q-bic är en eldstadssats som kan integreras nästan var som helst. I det här fallet smälter det in som en del av rörledningen. Med glas på två sidor ger det bra inblick i flammorna.

Austroflamm Slim Lämplig för hörnplacering. Den är utrustad med glas som är knäckt i 90 graders vinkel. Det betyder större glasytor och bättre synlighet.

Morsø levererar gjutjärnsänkor och konvektion. Det finns mycket soliga och populära eldstäder med en fullständig tio års garanti. Denna utgåva kommer från serien med titeln 6100.

Contura Series är landets mest sålda peisserie. Det finns en mängd olika varianter med antingen fasta eller svängbara fötter. Contura ger god inblick och är ett bevisat och ekonomiskt alternativ.

Konsumentinfo:

Nordpeis, www. norr spis. nej

Dovre, www. dovre spis. nej

Jøtul, www. Jøtul. nej

Rais, www. rais. nej

Morsø, www. Morsoe. com

Austroflamm, www. austroflamm. com

ADVERT

Mest populära