All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Hitta bostäder på Twitter

Om du är extra intresserad av bostadsmarknaden i ditt område? Finn Labs har lanserat ett annat testprojekt där Finn-annonser publiceras på Twitter, uppdelade efter geografiska områden. Under försöksperioden finns bostadsfastigheter i Oslo.

Du kan följa nuvarande webbplatser, till exempel Sagene eller Bislett, och få liveuppdateringar när något händer i det område du är intresserad av. Är du på Twitter kan du följa ditt grannskap eller intressanta områden - eller du kan ange via den här länken för att se hur det ser ut som Bislett.

- Detta är ett ganska uppenbart experiment. Vi försöker distribuera annonser på detta sätt, och därför är vi intresserade, säger mannen bakom Erlend Schei i Finn Labs, för DinSide.

Tidigare i sommar lanserade Finn Lab en ny tjänst som visar var bostadsmarknaden är hetast. Även detta är fortfarande på beta-scenen, men du kan självklart kontrollera tjänsten redan nu.

Utan filter

Erlend Schei i Finn Lab står bakom det nya provprojektet. Foto: Privat Visa mer

Vårt första intryck är blandat. Vi hittade till Bislett, men var tvungen att gå ner till tredje twitring innan vi hittade ett hem som faktiskt hörde till Bislett. För det bästa meddelandet handlade om en lägenhet på Frogner, nästa på Majorstuen. Det kan tyckas som att Finns vanliga kategorier för bostadssök i Oslo, som mannen bakom experimentet bekräftar.

- Det handlar om rena tekniska begränsningar som ligger hos oss, säger Sheie. - Vi har använt de sektioner som finns i Finn tidigare, som utgångspunkt för att kontrollera om tjänsten fungerar.

Han förklarar att detta är själva uppfattningen bakom Finn Labs. "Vi slänger en idé och då fortsätter vi på det. Vi lägger sedan ut ett grovt utkast som våra användare kan testa. Och det är diskussionen om de artiklar och idéer som är guld, säger Scheie.

För användarnas som det ser de, utvecklas idén ytterligare med hjälp av deras inmatning. "Vi är verkligen ärliga och lyhörda för användarna. Om de inte tycker det är en bra idé, spenderar vi inte mer tid på projektet.

Annonsera dig själv för Finn? Nu vill konsumentrådet också ge dig in på de olika bostadsportalerna.

Marknadsöversikt

En annan sak vi svarade på och som flera användare har kommenterat är att det inte går att påpeka vilka bostäder Twitres handlar om, som vanligt med en gemensam Finn-sökning. Men den här har just fått e-postmeddelande som kan ta hand om. Som ett verktyg för husägare - eller bara intresserade - som kommer att hålla reda på utvecklingen på marknaden i ett visst område, kan det vara ett användbart verktyg.

- Detta var utgångspunkten, mitt privata behov.Jag följer vad mitt område ser ut och ser vilka bostäder som läggs ut, och kanske trodde att andra kanske också är intresserade, säger Schei.

Planerar du att sälja ditt hem? Se hur mycket du kan få för detta.

Vägen framåt

Feedbacken på tjänsten har blivit blandad. "Det är inte en total start, men vi har mycket konstruktiv kritik - och positiv feedback.

Tjänsten har varit ute sedan måndag, och det är fortfarande oklart om det kommer att vara permanent. Finns det inte intresse, kommer inte att fortsätta. "För bostäder kan det inte vara så kritiskt att veta ungefär samma timme som den läggs ut, så det kan vara lite av en skivbombe. Men vi valde bostäder eftersom det var mycket geografiskt lätt att göra.

En annan funktion som många användare har begärt är ett RSS-flöde. Och det här är på tapeten. "Det finns något vi vill satsa på, men vi har inte den tekniska ramen ännu. Det räcker, men eftersom vi är Finn och har så många hemska användare, måste vi vara säkra på att vi kan klara av den trafik som detta kan generera.

Varje vecka klickar 1, 5 miljoner nordmän Finn. nr. Eller strängt, 1, 5 miljoner olika datorer - det finns många som är både på jobbet och hemma. På månadsbasis har Finn 5 miljoner användare och cirka 30 miljoner sidor visas dagligen. - När vi väl öppnat för att människor ska kunna använda andra kunder för att titta på våra annonser måste alla tekniska behov vara på plats. Vi har bränt oss på detta tidigare, säger Schei.

Schei blogger på Finn Labs, och om du är intresserad av att läsa mer om idén om Twitterfeed för olika områden, läs hela bloggposten här. Här kan du också ge direkt feedback till utvecklare om du har några önskemål eller förslag.

ADVERT

Mest populära