All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

äNtligen du lär känna den tidigare pris

Butikerna blir mer skickliga på varumärket sina produkter så att kunderna tycker att du gjort ett bra köp, men nu har möbelkedjorna Bohus och Skeidar beslutat att informera oss om priset på produkten, rapporterar konsumentombudsmannen.

Mild tryck

Helt frivilligt nog inte ha varit, för konsumentombudsmannen har länge pressat och ställa krav på foderpriser vid försäljning marknadsföring.

Det här är nytt: Kedjorna kommer från och med nu att avstå från att använda uttryck som signalerar försäljningen utan att berätta om priset. I all marknadsföring är det därför lämpligt att informera oss om priserna, eller annars klart, om vägran av de varor som försäljningen omfattar.

Men kommer de faktiska priserna att hjälpa oss? - Nej, faktiskt inte; har Trond Atle Smedsrud tidigare sagt till DinSide. Studier som han gjorde i samband med hans masters avhandling i marknadsföring visar att konsumenterna automatiskt tror att priset har fastställts så länge som en produkt tillkännages.

Läs mer: Hur de undrar du

Januari kampanjer

Konsumentombudsmannen skriver på sin hemsida att både Bohus och Skeidarå januari kampanj var tänkt som försäljning. Båda kedjorna aviserat en mängd varor, men bara med ett enda pris, utan det stod något om foderpriser eller annat anges besparingarna talades det om.

Den centrala delen av ärendet har handlat om huruvida uttryck som "Januari priser - det är nu gör de bästa köp" och "! Flygande start ?? 09 Utmärkt Fynd hela januari" är sannolikt att uppfattas som en försäljning marknadsföring.

Läs också: Forbrukerombduet varnar lura försäljning

Konsumentombudsmannen bedömning gav marknadsföring intrycket att varorna var på rea. Detta motiverades under det reglerings måste bedömas av den omedelbara intrycket, och det är också vad de två kedjorna nu har accepterat.

I avtalen begår Bohus och Skeidar sig att avstå från att använda uttryck som signalerar försäljningen utan utlämnande av foderpriser eller förklarade hur stora rabatter i fråga.

Läs också: Köp nu

ADVERT

Mest populära