All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

"ÄNtligen går vi!"

juli 2016:

äntligen! Åtta månader efter att vi köpt ett land kunde vi äntligen börja byggarbetet. Endast ansökan i kommunen tog 10 veckor längre än vad vi förväntade oss, och när vi var redo hade flera av våra leverantörer tagit semester.

Men nu slutligen var allt i lådan!

I mitten av juni fick vi en stor grävmaskin på tomten, och berget hade städats där det skulle brista. Nu kunde vi verkligen se att vi skulle!

  • Det här är "Hjälp! Vi bygger hus"

I det långa loppet kom Harald Larsen för att utföra sprängarbetet för oss och började borra hål i bergen. Det här arbetet gick så fort att spränget var precis runt hörnet.

27. I juli kallar Harald mig. Vi hade bestämt mig för att jag skulle få lov att smacka av den första salvan själv. Då kom det bara ut ur tomten så fort som möjligt.

När jag kom till platsen fick jag en snabb introduktion av Harald för hur detonatorn fungerade innan han försvann från berget. På borriggen hade han startat ett högt larm. Vi kom överens om att jag skulle börja vrida detonatorn när han startade larmet.

  • Hur man skriver en byggnadstillägg godkänd av kommunen

Ljudet hällde i mina öron och jag kände att jag var ganska upphetsad . Tänk om Harald hade beräknat en galen mängd dynamit och det snävde mer än förväntat?

Avståndet till grannens vägg var inte så bra - så jag ska erkänna att jag undrade hur det skulle gå.

Larmet slutade och Haralds tumme fastnade från garagets vägg till grannen. Då vred det bara knutet. Bom ...

Det skakade väl på marken där jag stod på toppen av berget. De mattor som lagdes ut flyttade nästan inte och mätanordningen visade ett lågt värde. Här var mycket att fortsätta, så det var helt toppen.

  • Läs resten av familjens personliga inlägg här

Grävmaskinen slängde bort från mattorna som om de inte väger någonting. Efter pälsmattorna kom berget igen. Det fanns massor av sprickor i bergen, så grävmaskinen kunde enkelt dra ut bergarterna.

Och det var bara en hög med stenar istället för berg!

Denna artikel är en del av We in Villas hemsida "Hjälp! Vi bygger hus". Hämta hela serien här!

Missa inte fortsättningen - registrera dig för vårt nyhetsbrev och följ familjeprojektet!

ADVERT

Mest populära