All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Fylla väggarna med tapeter Nyheter

Tapeter är inte längre reserverade för en vägg i ett rum utan alla fyra. De åtta nya tapeterna innehåller både enstaka enkelvägg och design som passar flera väggar.

Verkställande direktör Torhild Rustenberg säger att de säljer fler färger än under lång tid; tapeter med mönster i färg. Imitationer av trä, sten, läder och liknande är också mycket eftertraktade. Hon tycker att det norska folket gradvis har blivit något tuffare i färgvalen, men vi har fortfarande mycket att fortsätta.

- När jag väljer bakgrundsbild, rekommenderar jag att folk går för den design man vill ha mest, men inte säker på att man vågar välja. All min erfarenhet indikerar att det bara är bakgrunden du är mest nöjd med - även över tiden. Dessutom är tapeter mycket enklare än du skulle tro! säger hon.

Fyra mode-teman

Elegant och sofistikerad - här på tapeten från samlingen Symetrie.

sina nyheter till hösten, som snart kommer att vara på plats i butikerna är indelad i fyra huvudtrender: Elegant & Sofistikerad nordiska modern, nordisk romantisk och lekfulla & Colorful.

Elegant och sofistikerad kännetecknas av mörk svarta färger och ett design språk inspirerat av art deco stilen. Exklusiva ytor, marmor, mässing, krom, läder och sammet, skapa sofistikerade och moderna interiörer.

- Elegant & Sofistikerad är en trend som har etablerat sig de senaste två åren och nu ser vi att den går in i massmarknaden. Vi har omringat oss med ljusa färger för ett par år nu, och med mörka, sofistikerat, sorterings färger står denna trend mycket tydligt från skandinavisk stil, berättar Torhild.

Norden modern med geometrisk tapet; Symmetri.

Med stilen Nordic Modern går vi vidare till modern skandinavisk design, huvudsakligen baserat på geometriska former och grafiska linjer och detaljer. Huvudfärgerna är nedtonade, med blågrön som en gangster, och kan med fördel läggas till beröring av kontrastfärger och mönster. Materialen är också viktiga här; mässing, marmor, läder och trä, som ek, valnöt och björk i kombination.

nordisk romantiker. Här bakgrunden från Splendor.

Temat Nordiska romantiken är romantisk utan att vara söt och söt. Det präglas av organiska mönster, färger som gröna färger med svart i, pulverrosa och greige. Termen är naturlig, med obehandlat trä.

Norsk skog - med hare, rådjur, ekorrar, rev och älg.

En av de stora nyheterna om hösten går igenom denna stil; Norsk Skog - en ny tapetdesign utformad speciellt för den norska marknaden. Både hare, ekorrar, rådjur, rev och älg är representerade och tapetet kommer i tre färgkombinationer; blågrön, greig och grön, där djuren är vita mot en färgad bakgrund.

- Inspirationen är hämtad från vår skogs växt- och djurhållare. Färgerna plockas ut speciellt för norska hem och är bra väggfärger som enkelt kan kombineras med andra färger, säger Torhild.

Den senaste stilen, Playful & Colorful, är precis det - lekfullt och färgstarkt! Här är det galen och lycklig 60-talet och 70-talet, på ett glamoröst och sofistikerat sätt. Det är lekfullt på vuxen sätt, och förbi möter idag genom en bra blandning av mönster och färger som kan blandas och matchas. Gröna växter är en viktig del av stilen.

Playful & Colorful: Urban Funky erbjuder fantastiska färger och mönster!

ADVERT

Mest populära