All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Fylla burkar och baljor med godsaker

När man köper blommor ska plantorna se fräscha ut och rötterna är välutvecklade.

Växtens storlek och vax varierar, men växten ska verka kompakt och inte för "smal". Jorden får inte vara galen.

- Ett tips ska inte blandas för mycket annorlunda i samma burk, både när det gäller färg och form. Det kan vara bättre att välja mer av samma typ av växt och även använda en burk extra, tips blom- och växtinformationskontoret (OBP).

Om du vill blanda många blomfärger ska plantorna ha samma vaxningsläge.

Krukker gör det möjligt att få den frodig och grön om dig själv om du inte har egen trädgård. Välj stora burkar, använd näringsrik jord och plocka bleka blommor så småningom, så du blommar hela sommaren.

- Använda burkar som har dräneringshål i botten, du kan vatten utan att tänka på att plantorna drunknar. Ett knep för att hålla avloppet för att fylla i med Leca eller småsten i botten av burken, och lägger till en liten, tunn handduk över innan du fyller jorden. Då är marken inte blandad med stenen och vattnet kan fly, förklarar OBP.

Gör Pansies och vårlökar i kruka från tidigare, kan du lägga dem under några buskar i trädgården.

Stammarna kommer fröna sig så att nya växter kommer fram. Vårblommande lökar som pärla blommor, påskliljor, Scilla, anemoner, krokusar, vårpryd och kloster klocka kommer också blomma igen nästa vår.

Till skillnad från vaxläge, men samma färgschema: Lyserosa Margerite, ljusblå Bacopa och ljusblå blå stråle. Foto: OBP

Minns lista för plantering i krukor:

  • Stora krukor ger jämnare fuktighet och plats för fler växter
  • Minns dränering längst ner och använda god jord
  • Det är bättre att använda flera burkar vardera med sin egen färgskala på blommorna än att blanda för mycket längs
  • Växter med dekorativa blad är bra hela säsongen

Mer om vård av sommarblommor

Jord och gödsel: sommarblommor behöver mycket näring för att växa och bilda nya knoppar under hela sommaren. Använd näringsrik jord, t.ex. blomjord eller jordburk. Priset på markpåsarna reflekterar kvaliteten.

För att ge växterna extra näring kan blanda i långtidsverkande gödsel i marken (finns som små plast kannor eller påsar i trädgården slutet ren). Du kan också lägga till näring till flytande gödselväxter som blandar i vattnet när du vattnar.

Kom ihåg att kontrollera doseringen på förpackningarna så att du inte ger för mycket av det bra.

Plantering: Krukor och plaststöd släcker alltid. Klipp plasten med sax om den fastnar i växten

Kom ihåg att njuta! Sätt några grenar av Syrin i vasen och ha sommar känsla inuti också. Foto: OBP

Plats: De flesta sommarblommor kommer att ha mycket solsken. Ljus nyans (nyans av lövträd eller skugga på morgonen eller kvällen) är också bra, medan en plats i den mörka skuggan ser till att de får färre blommor.

Vattning: Låt jorden torka allt mellan bevattningen. Ge vatten innan plantorna hänger med bladen. Inga växter gillar att torka, och till och med bevattnar ger den bästa blomman.

Många undrar vilka sommarblommor som tål mycket torka och lite vård. Om du vet att du kommer att bli mycket, är det bättre att placera plantorna i en blomsterbädd.

Det är mer fuktigt än i en kruka och plantorna kommer att vara längre. Vill du satsa på burkar, lägg dem i halv skugga där de inte torkar ut så fort som i solen.

ADVERT

Mest populära