All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Fyll badrummet med växter

Foto: Foto Tonje Bergh / OBP

->

Foto: Tonje Bergh / OBP. En växtskulptur gör badrummet nytt och elegant.

- Fyll badrummet med växter och njut av vardagliga lugna stunder. Luta dig tillbaka i badkaret och stäng dina ögon eller låt duschen springa över dig som ett vattenfall. Planternas frodighet skapar din egen oas ", säger Tonje Bergh, informationschef på blom- och växtsektorn (OBP).

Växter i badrummet är kärnan i i-ett för att skapa det perfekta välbefinnande rummet.

- Det finns tre saker som skapar stämningen i badrummet; värmen, fukt och ljus. Dessa tre faktorer utgör också unika tillväxtförhållanden för växter, Bergh-stater.

Understryk och göm Växter ger en mängd möjligheter att skapa ett spännande och annorlunda badrum enligt sin egen smak. Man kan betona detaljerna i ett nytt badrum med en enkel, klassisk vacker växt, som en elegant orkidé. Orkidéer är regnskogsbruk som trivs bra i badrummet.

Omvänt kan man gömma bristerna i ett gammalt badrum med en frodig och rik växt som gröna sjöar (Chlorophytum comosum). Med en tydligt grön växtskulptur blir badrummet nytt och elegant. En fågeluppfödare (Asplenium nidus), eller blommiga betesmarker, Carex brunnea, gör underverk på ett ögonblick.

Växter som njuter av badrummet

En myriad av lummiga växter förvandlar badrummet till en liten regnskog. Olika bärnstenar som fjädersvärd (Nephrolepis exaltata) och venös vena, (Adiantum raddianum) är perfekta badrumsplanter. Detsamma gäller också fridliljor, (Spathiphyllum wallisii) och hängfisk, Ficus pumila. Andra växter som också trivs i badrummet är Aloe vera, Deerhorn (Platycerium bifurcatum) och Golden Eagle (Epipremnum pinnatum).

Alla växter kräver en viss mängd ljus att trivas - vissa kräver mer än andra. Det är därför ganska viktigt att du tänker på detta som att välja växter för ett badrum som ibland kan vara ganska mörka. Vid val av växter bör man alltid välja växter som passar växthöjden.

De bästa plantorna till badrummet föredrar skuggiga förhållanden, hög temperatur och hög luftfuktighet. En sak att komma ihåg är att växter som är placerade mörka och fuktiga kräver mindre vatten och gödsel än växter som tänds och torkar.

ADVERT

Mest populära