All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Bekämpa skadedjur med husdjur

Många husägare förtvivlar över skadliga insekter som äter och förstör växter och grödor.

-Pastdjur bör först försöka slåss med djur. Om inte, kan du använda insektsmedel, säger Jonas Hemmingsson i Bayer Garden till Newswire.

  • För att ta bort Jens bor av 100 bruna sniglar per minut

Särskilt effektiva i kampen mot skadliga insekter är spindlar, parasitiska getingar, skalbaggar, nyckelpigor, guldöarna, näbbskinnbaggar och hoverflies.

- tamdjur är ett viktigt inslag i varje trädgård och bidrar till att minska populationen av skadliga arter, säger Scientist Bjørn Arild Hatteland på norska institutet för bioekonomi (Nibio) till Newswire.

- Spindeln äter stora mängder skadedjur medan parasiten parasiterar dem. Det innebär att den lägger ägg i fjäderfågeln genom att sticka huden. Då äter ormlarverna kålfjärils larven inifrån, säger han.

Det låter barbariskt, men de flesta trädgårdsmästare vet att torskfjärils larven kan orsaka stora skador på växterna.

steka på gräset med dessa tips

Lock till dig användbara djur

- näbbskinnbaggar har en snabel som suger upp bladlöss och andra små insekter med. Löpande buggar, marijuana, gyllene öar och blomfåglar letar alltid efter små godsaker de kan äta, säger Hatteland.

Om trädgården ligger nära skogen kommer djuren naturligtvis till dig. Om du bor i ett mer trafikabelt område är dina besök på verktyg färre.

Därför bör du locka fåglar och djur som äter insekter. Köp eller gör egna fågelhus eller insektshus.

- Djurens kul är att de arbetar kontinuerligt, helt tyst och utan förorening. De finns både i jorden, på jordens yta och på plantagerna, säger Hatteland.

  • 7 tips för att bekämpa växtskadegörare

Små jägare

I vissa av de nya djur, såsom hoverflies larver rovdjur. De äter löss och små insekter. De vuxna insekterna lever av pollen och nektar.

- Båda processerna är viktiga för att få en frodig trädgård, säger Jonas Hemmingsson, produktchef på Bayer Garden.

Han tror att insektsmedel endast bör användas om skadedjuret blir allvarligt. Det vill säga att stora mängder bladlöss, sticklingar eller ben förstör växterna och tillväxten.

- För trädgårdsmästare är det viktigt att vara medveten om hur olika insekter ser ut. Om du vill använda en insektsmedel är det viktigt att döda skadade skador och inte försörjningsinsekterna, säger han.

Det skulle vara dumt att döda larverna för till exempel marijuana, som i vuxenlivet kommer att vara bland de viktigaste bladlusen.

- Dessutom ska du lämna larverna av blomflugor, guldögon och snöflingor i fred.De kommer att ta stor nytta på lång sikt, säger han.

I flera fågelarter finns även insekter på menyn.

- Speciellt stjärnan, med den spetsiga näven, är effektiv mot skalbaggar och insekter. Och det skadar inte växter eller gräsmattor, säger Hemmingsson.

  • Allt du behöver veta om trädgården

Du måste vara förutsägbar

- Det är viktigt att ha lite tålamod. Djuren behöver ofta ett år eller två innan de blir effektiva. Men ibland lyckas djuren inte övervinna skadedjuren. Då kan du prova andra metoder, säger Hemmingsson.

I början kan du spraya med vatten och se om det hjälper. Om bladlusen har limmats ordentligt och sitter i knölar runt knoppar och löv, kan du använda en insektsmedel, som en insektsspray.

  • Få mer användbara tips om e-post
ADVERT

Mest populära