All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Färre vattenskador i norska hem

Siffror från Financial Services Association visar att antalet vattenskador i norska hem har minskat med 11% sedan 1997. Trots detta betalningar från försäkringsbolag nästan fördubblats under årtiondet hinder

Även i 1997 fanns det nästan 50.000 vattenskador I norska hem var cirka 44 500 vattenskador nere i fjol, en minskning med cirka 11%. Ännu större är nedgången om vi jämför med 2001 års siffror när 57 600 vattenskador rapporterades till försäkringsbolag. Det visar siffror från Financial Industry Association.

Trots detta betalningar från försäkringsbolag nästan fördubblats under decenniet från 1997 till 2007. Även försäkringsbolagen tio år sedan var tvungen att betala 703 miljoner i ersättning, de betalade förra året ut ett, 46 miljarder i fordringar relaterade till vattenskador i norska hem.

Anpassat badrum, dåliga avlopp

Anledningen till att betalningar upp medan skadan går ner, delvis på grund badrummen har blivit större, finare och dyrare än tidigare.

- Kostnaden för att reparera skadorna har blivit dyrare, både vad gäller material och personal, har Oddvar Stensrød, biträdande chef vid Gjensidige, talat med, vi i villa.

Dessutom har försäkringsbolag blivit mer skickliga vid uttorkning byggd för att förhindra mögel och röra, vilket också bidrar till att öka kostnaderna.

Enligt Uppvärmning och bad är det särskilt släckning som orsakar problem.

- Det är patched och lurade mycket om att stänga av. Gamla avlopp med 4 skruvhål var avsedd för beläggning. Vi behöver ofta att riva upp den nyrenoverade badrum med ruttna avlopp som inte är tillräckligt bra, säger akademisk regissören Alfred Dalelv i Heat & luftkonditionering, Åge Nilsen Shop Tromsø.

Vattenstoppventil

Ett sätt att säkra ditt hem från vattenskador är att installera en vattenstoppventil.

- Installation av t.ex. Vattenskydd som övervakar och stoppar vattenläckage med trådlösa sensorer är en rimlig investering mot vattenskador i köket, säger Dalelv.

Gjensidige vill också se att fler husägare använder vattenstoppsventiler. De erbjuder till och med 20% rabatt på hushållsförsäkringen årligen till kunder som installerar vattenstoppsventilen de säljer via säkerhetsaffären.

- Vattenstoppventil är något som borde hittas i varje hus, säger Stensrød.

ADVERT

Mest populära