All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Catchy med Feng Shui

"Love it, använda den, eller kasta" är Grethe Berg Sæthre dess motto. Hon är en inredningsdesigner och Feng Shui-mästare i Feng Shui Norway.

Mer än estetik

Grethe Berg Sæthre i Feng Shui Norge.

Feng Shui kretsar kring mer än estetik och smaker. Det handlar om medvetet flöde i omgivningen.

- Vi arbetar främst med energin. Vi går in i djup både individuellt och omfattande. Tidigare troddes det att Feng Shui skulle flytta möbler, men det är mer än så. Feng Shui är konsten att skapa energi i ett system. Med god energi får du en högre kvalitet på arbetet med miljön och livskvaliteten. Hemmet kommer att ge balans. Det är din större kropp. En spegelbild, säger hon.

Rengör!

Mattor ger humör.

Känner du känslan av att veta att du är rörig och att roten sedan sprider sig till topplåset?

Genom att hälla ut med god energi blir du bättre både mentalt och emotionellt. Det kan helt enkelt innebära att du stäver upp!

- Rot gör dig inte klar, men måste snubbla över objekt att skapa, säger Berg Sæthre.

- Men hur man uppnår harmoni?

Enligt Feng Shui-mästaren måste man först erkänna och bli medveten om att världen inte bara är fysisk utan också består av energi.

- När du använder Feng Shui medvetet ser du att allt fysiskt du omger dig talar för din energi, säger hon.

Som ett exempel utarbetar hon den typiska budbäraren.

- Även om förrådslokalen är stängd, känner du känslan av föroreningar. Men har du städat dörren och har en struktur, så är känslan ganska enkel. Feng Shui är det andra ögat: När du har en miljö som det fysiska ögat har slutat titta på, ser du dem omedvetet ändå ändå, förklarar hon.

"Döda hörn"

I Feng Shui är dessa zoner där energi har stagnerat, som i en röra eller bin.

- Energin kan också stagnera i ett själv, om man tänker i samma tankegång igen och igen, säger hon.

På samma sätt är det inte bra med för många stora möbler i ett litet rum. Mängden och storleken på möblerna ska stå i proportion till rummet.

- "Döda hörn" kan också representera de fysiska hörnen. Då kan Feng Shui hjälpa till att runda upp skarpa hörn för att låta energi strömma mer. Andra som kan ge rummet dålig energi är halvdöda växter. Då måste du antingen ge det nya livet eller kasta växterna.

ADVERT

Mest populära