All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Feminina favoriter från Stockholm Messa

Duon bakom inredningen arkitektbyrån Dis har varit på Stockholm Furniture Fair 2009 och valt ut sina favoriter för vi villan.

- Vi var ständigt på jakt efter lite speciella möbler vi gillade och när vi samlades vad vi hade i slutändan, upptäckte vi att det fanns en allmän trend av produkter med en mycket feminin uttryck, säger Ine Bangas Johansen Dis .

Sharpei soffa och stol från Eilersen Morten Voss har designat Sharpei, en soffa och stol för Eilersen. Namnet spelar den kvinnliga sharpei, känd för de lösa hudvalsarna och rynkets utseende.

- Vi föll omedelbart för detta! Rynkorna i textilen påminner oss om detaljerna i en bollkappa, säger Solveig Baalsrud Svoor.

Bordstol från Moroso

Italienska Moroso presenterade en lekfull stol utformad av den japanska Tokujin Yoshioka. För närvarande är det inte tillgängligt i Norge, men det kan inspirera vad det är möjligt att göra med möbler.

- Här föll vi för kreativiteten av hur textilen används. Skalets form och användningen av flera färger ger föreningar till en blomma, säger Baalsrud Svoor.

Lite trädgårdsbord från Moroso

Moroso visade också ett trädgårdsbord med inbyggd blomkruka.

- Det här var en rolig idé. Vi letar efter att vi ser bra ut på terrassen! säg tjejerna i dis

Läs också:

Bygg din egen soffa

med modulära soffor kan du skapa en soffa som är perfekt anpassad till bostad. Och om du blir trött, bygg bara den.

Blomma bark från Maze int.

Blommor är ett möte bland de kvinnliga favoriterna, och Maze International visade bland annat roligt knagger med blommotiv. Designern är Swedish Malin Lundmark.

- En knut som är lika dekorativ som den är funktionell. Vi gillar det lekfulla uttrycket, säger Ine Bangås Johansen.

Nightfly taklampa från Catarina Larsson Den svenska formgivaren Catarina Larsson har skapat en vacker taklampa som för tankarna till de ljusa sommarnätterna. Shuttle Lampa finns i fyra färger (vit, svart, rosa och grön) och i två storlekar, med den minsta är en meter lång och den andra är närmare en och en halv meter.

- En söt och drömlik lampa som påminner dig om en oro. Den här är lika bra i barnrummet som i vardagsrummet, tror tjejerna i Dis.

Gomitolo stickad klocka från Diamantini & Domeniconi Italian Diamantini & Domeniconi har gjort klockor till en konstform, och med modellen Gomitolo de har skapat en mjuk och feminin klocka. Denna stickade väggklocka är ett resultat av ett samarbete mellan industridesigner och en modedesigner.

- Ett otraditionellt material används för en klocka. Detta ger ett starkare uttryck, säger Ine Bangås Johansen.

Läs också:

För att skapa en praktisk dubbelsäng med lådan

Bygg en unik dubbelsäng som passar ditt sovrum.Vi visar hur du gör det - steg för steg.

ADVERT

Mest populära