All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Feminint och romantiskt sovrum

Romantiska interiörer är inte vad de var. Borta är farmor, bolleros och suckade pasteller. Dagens romantik är fortfarande hyperfeminin, men inte för söt. Romantik med förfining kan å andra sidan också vara ett mjukt försvar mot en hård värld.

Krut Färger

Något dammiga pulver färger passar bra in i denna stil, så låt den klara ljusa färger regera i andra rum. Varierad med olika färger, men undviker hårda kontraster och skarpa hörn, men rummet verkar mjukt och bekvämt.

Kombinationer av textilier hjälper också till att skapa ett mjukt helhetsintryck. Ytorna ska känna sig bra mot huden, och ge fred, avkoppling och välbefinnande.

Mjuka väggar

Men det är inte bara textilier som kommer att trivas, även väggarna kommer att väcka mer sinnen än synen. Den nya generationen tapeter måste upplevas med fingertopparna. Tapetet är inte längre bara tryckpapper, och nu är det också tillverkat av komprimerad fibermassa som ger en helt annan känsla till ytan. Det är bara en sådan tapeter som valdes för detta sovrum.

Utskriften på tapets yta ser inte ut som ett ritat mönster, men påminner mig om flimmer och skugga på väggen. Det finns romantiska bladformer där, men de är suddiga i en rosliknande nyans som ger hela rummet en varm och mild känsla. Väggen blir sålunda mjuk i konsistens, färg och mönster.

Mjuka golv

Golvet i sovrummet är bekvämt att gå på är viktigt. När vi slår ut den heta anden en kall morgon är det bra att ha något mjukt och lätt att landa på. Och efter att heltäckningsmattor frikändes från anklagelsen att vara allergiframkallande, det finns inget i vägen för att ha en vacker vägg till vägg matta i sovrummet.

Färgen passar resten av inredningen och har en vacker nyans som är någonstans mitt i rosa och beige. Glansen i materialet bildar ett mönster som fötterna stryker över det och varierar mellan silkeslen och mörkare matt.

Mjuka tyger

Golvet och väggarna gav ursprungligen en neutral utgångspunkt för inredningen. Inredningsdesignern valde därför att fortsätta på mjukhet och feminina hudtoner när textilierna skulle väljas. Detta resulterade i ett hav av kuddar, ett mjukt och väv sänggavel och en lyxiga sängar med lyxig känsla - bara sak för överseende.

ADVERT

Mest populära