All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Avgifterna öka mer än inflationen

De avgifter för vatten, avlopp, sophämtning och svepande, ökade med 6, 6 procent förra året, är att två gånger inflationstakten. Detta visar en undersökning av kommunala avgifter för 2008, som utförs av Statistiska centralbyrån, uppdrag av Bolagsföreningen.

Testa dig själv: Vad vet du om avgifterna vi betalar?

I avsnitt tar kommunerna nu 8. 272 ​​miljoner per år i avgifter för vatten, avlopp, sophämtning och svepande av en standard bostad på 120 kvadratmeter.

Den dyraste kommunen i Norge är Vestre Toten, som kräver 12 269 kronor per år. Sedan husägarnas federationer började skapa statistik har avgifterna ökat med i genomsnitt 132 procent. Inflationen har varit 39 procent under samma period.

- Vi finner att det finns orimliga stora prisskillnader från kommun till kommun. Det verkar också som att vissa kommuner ändrar avgifterna dramatiskt mycket från ett år till ett annat. Därför kommer vi att kräva att fylkesmennnene striktare kontroller av avgifter, säger chefen för huset ägare National Association, Peter Batta, i ett uttalande.

Allt om bilskatten

Huseiernes National Association uppmuntrar människor att hålla reda på avgifter, har det hänt att kommunerna har samlat mer än de har tillgång till, och att de har varit tvungna att återbetala överskottet.

ADVERT

Mest populära