All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Snabbväxande bambu marknaden

förnybar resurs

Bamboo en snabbt växande produkt som är ett bra alternativ till trä som ofta kan spendera decennier innan det kan delas. Bambu skärs när den är mellan fem och åtta år gammal. Ett kinesiskt ordstäv säger att man inte bör sitta för länge i en bambuskog. Ordspråket har rötter i verkligheten, eftersom vissa bambuplantor kan växa upp till 90 cm på en dag. Ouch!

Bambu är lämplig för golv eftersom det är svårt och därmed också mycket hållbart. Bambu golv är cirka fem procent hårdare än ek och har större densitet än vanligt trägolv. MOSO är en nederländsk tillverkare av bambu golv och bambu fanerprodukter. Under 10 år har MOSO upplevt att fler tillverkare i samma bransch har kommit och gått. - Från och med idag finns inga kvalitetsuppgraderingar inom bambu golv, som det är på trägolv av trä. Vi arbetar för att komma till samma klassificering, för som med allt annat, det finns olika kvaliteter och olika aktörer på marknaden, sade en representant för Mosolov som var på besök i Norge i januari. Det är inte bara själva bambu som är viktigt. MOSO använder inte miljömässiga eller skadliga lim och fokuserar på säkra skandinaviska färg- och oljeprodukter som ytbehandling på sina bambuprodukter.

stjäl inte mat

Även bambu är ofta förknippade med trä, tillhörande bambu kategori gräs. Det finns över 1200 olika typer av bambu, och sorterna har olika egenskaper. Vissa bambu sorter är mjuka, något är svårt, vissa är ätbara - medan andra inte är. Bambu som används för golv, möbler och faner garanterat inte pandamat, och inte heller kan man finna som bambuskott i livsmedel på en asiatisk restaurang. MOSO säger att skadedjur som bägare och myror också älskar att äta bambu som används för golv- och möbelproduktion.

Snygg, miljövänlig och trendig

Har du varit på Barajas flygplats i Madrid? Över 200 000 kvadratmeter Barajas är bambu. Kolla in det stora vågiga taket av bambu när du är där! Med bambufaner kan du skapa skåp, väggar, trappor och möbler. Oavsett om det är miljömedvetenhet, eftersom det är annorlunda eller trendiga, är okänd, men välkända varumärken som Nike, Donna Karan, Toyota och Body Shop har bambu i sina interiörer. Tall- och regnskogsvirke är ute, men trädstruktur och bambu är i, förklarar trendforskare.

Inget problem

Kan du lägga till parkett, då kan du lägga till bambu golv. Lås system, vertikalt eller horisontellt, flytande eller solid golv, möjligheterna för bambu är upp till vardera. Om du har värmekabel eller fuktproblem gäller samma regler för bambu som för trägolv. Inte för mycket fukt, vatten eller värme för att hålla det vackra golvet.Pricey, bambu är konkurrenskraftig med parkettgolv. Kvalitetskostnader och du får vad du betalar för.

ADVERT

Mest populära