All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Fashionabla inredning

Mode och inredning går hand i hand. Det vi ser i motebildet är väl anpassat till norrmän och norska hem. Designers och trendforskare delar med glädje trender i olika stilar, dynamiska, futuristiska, ekologiska, exklusiva och eleganta - och många andra begrepp. För 2008 gäller kvalitet, exklusivitet och användning av naturmaterial, oavsett stil. För att få värmen i, varma färger, används flera filtar och textilier och ljus.

Struktur och Pattern

är inte stor, nya färgbomber år trender, men erfarenheten är det största av de många spännande materialkombinationer: obehandlad grov trä, silke, betong, glitter och filtad ull, transparent voile och velour . Materialen ska ha en struktur - eller se ut som om de har det. Våra sinnen är irriterad av blandningen av det grova, mjuka och glänsande och uppmaningen att känna och känna materialet. Erfarenheten blir lika stor fysisk som visuell. Enligt trenderna kan du blanda nästan allt material till det yttersta.

Grå med kryddor

Grå är inte bara grå. Grå ska inte vara ledsen eller tråkig. De gråa färgerna ska vara i varma gråtoner. Det vill säga att de grå färgerna ska vara röda och gula för att inte bli en kall färg. Många av grå färg som vi har sett på årets mässor hade en brun ton som bärs trä och kryddor som kummin färg (färg kallas ofta spiskummin mening kummin på engelska). Gör som designers och blanda kontrastmaterial och kontrastfärger så att vardagsrummet eller outfit inte blir för tråkigt.

Vit, beige, brun och svart är färger som nu anses vara klassiska färger. Bland grå och jordfärger ser vi att aubergine och lila är populära. Röd, eller röd / orange i nyanserna från lätt tomatsoppa till tegelröd, petroleumblå och gul, har de klassiska färgerna. Den mest attentive've märkt sannolikt också att den gröna färgen som nu kommer en mjuk boll, grön variant som passar väl in i ton-i-ton variationer i brunt.

Hög glamour effekt

Guld, silver, brons, glitter och glansiga effekter används som ytor, prydnadsföremål, lampor eller som en linje i en filt. Den glansiga, glansiga och metalliska blandas ofta med naturliga material. Formerna är mer organiska och stilen är mindre grafisk. Genomskinliga material lämnas i ytor, dekorationer och textilier.

Rustik natur och miljö

Miljöfrågor och medvetenhet om materialanvändning ökar bland världens befolkning. Lika exotisk utseende som regnskog, men ett bättre miljöalternativ är färgad parkett, bambu, kork och linoleum på golvet. Golvet är rummets femte vägg och måste vara lika modernt som andra ytor.Vinylgolv ser ut som metall, slipad betong eller sten. Trägolv är målade eller oljad i grått - nästan vit, mörk - nästan svart, i varma eller gyllene toner eller randiga. Vissa ytor har en rustik yta som hyvlat, grovplank. En nyhet är ett trägolv med en korkyta som ger en trevlig akustik och bra rörelse.

Fair Trade produkter av mangot är moderna detaljer i form och material inom ornament.

Snacked eller curled

En tydlig trend är att mattor ökar försäljningen, både i dollar och i kvadratmeter. Vissa fasta filtar av siden är så vackra att de kan hängas på väggen - om man kan motstå frestelsen att vrida av sina strumpor och begrava tårna. De anpassade strimlorna

har förändrats svetsning. Den långa klacken på baksidan har blivit kortare och närmare eller krökt till en bouclé.

På väggen

Kork, halm och bambu är lika vackra på väggen som på golvet. Läderlock i flera färgalternativ är både robust och exklusivt. Flera konstruktörer och konsumenter vill ha ett välskött hem och bakgrunden i tapeten är oändlig.

Blad och halm - glatt stiliserat, tar på sig något för blommadekorationer på väggen och textilier. Mycket av det vi har sett på mässor i år är att blommotiverna är färre och blommorna är mindre och diskretare.

Ränder är tillbaka

Ränder går tillbaka i allt material från hårda golv och vägg till textilier, i alla varianter. Remsorna kan vara i kontrastfärger, kontrastmaterial, som en struktur i materialet, matt eller blank.

Vissa tror att hundmönstret återvänder, men vi ser mindre i svartvitt i stora grafiska mönsterkombinationer i årets nyheter.

ADVERT

Mest populära