All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Mode på

Nu kan du få dem till middag. Eller hellre, äta middag från deras rätter.

Det är inte längre tillräckligt för att helt enkelt vara en författare att tärna 6. Visst får du trött på att göra kläder alla kommer att sätta på, med tillhörande sko, förskrivning av glasögon och handväska samling, parfymer och doftljus. Eller att vara Norges blomsterhandlare.

Kändisar vill ha mer. Så nu gör de också vin, solglasögon, sänglinne - och inte minst: porslin. Ari Behns Peacock Service från Magnor har varit en av tillverkarens största försäljningsframgångar. Hans påfyllningstjänst såldes för totalt 15 miljoner kronor under de första månaderna som den var på marknaden.

Bli karriärjägare

Vi har tittat på några av årets designtillskott - för matbordet.

Ny serie från Spook

Magnor har också samarbetat med Per Spook under flera år, och hans kronärtskocka serien finns i ett antal norska hem. I år handlar han om ett mer robust och grovt porslin vi skulle vilja kalla Catwalk. - Vad heter namnet på den nya matvaran vi frågar. - Catwalk, svarar Magnors representant, men Per Spook griper buketten: det heter Bistro. "Vi kallar det Catwalk," fortsätter Magnor, men Spook kan inte åsidosätta: Det är bara en förändring på en gång: serien heter Bistro. Han förklarar att tanken bakom den är att den ska vara enkel och robust, lätt att lägga fram och att det inte ska finnas någon oärlighet. Detta är tydligt i den robusta form: Glasen har tjocka stjälkar, är robust och bra att hålla, och plattorna är för tjocka och ser ut som om de tål omild behandling.

Se video längre ner i fallet

Längtade Norge Debut

Klänning Designer Marc Jacobs tjänster och glasfabriker respektive Wedgewood och Waterford lanserades för över ett år sedan i Storbritannien,

Glas-serien Elizabeth blandar flera tekniker, är det både graverade och indragna små blommor och den här journalistens ensamma favorit. Men nu borde det sägas att det inte är så konstigt eftersom det bokstavligen hade namnet på dem.

Se alla senaste nyheterna i videon:

ADVERT

Mest populära