All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Vildmark: Kontrollera ditt hem och hemförsäkring!

En medlem av huset Owners Association som vill vara anonym, kunde nyligen rapportera att hon trodde att hennes hemförsäkring "plus" täckt sanering av hela hennes lägenhet. När hon upptäckte problemet blev hon av sovrummet och fick betala för renoveringen av lägenheten eftersom bostadsförsäkringsbolaget inte inkluderade renoveringen av lägenheten.

Gårdsdjur är inte farliga, men de flesta kommer stör att sova i samma säng som blodsugande insekt. Antalet husägare som upplever detta problem ökar dramatiskt varje år, och djuren har först kommit in och har tid att multiplicera, den stora, dyra insatsen måste vara.

Kontrollera papper

Fram till 2016 var det fortfarande de minsta försäkringspolicyerna som omfattade sanering av lantbruksdjur. Ännu färre försäkrade både hus och innboet. Skulle du bli av med insekten måste du städa både hemmet och fastigheten samtidigt. Djuren är välkomna att resa i resväskan hemifrån och du kan inte upptäcka dem förrän det har varit flera månader och de har haft tid att multiplicera.

dag de största företagen som ingår sanering av vägglöss i deras hus Försäkringar och hemförsäkring, men det är gärna försäkring paket som går under namn som "förlängd", "super" eller "plus" och därmed kostar mer. Om du bara har en sådan försäkring för byggnaden och inte ärvt, måste du instruera dig själv att betala för ombyggnaden av egendomen själv. Omvänt är det ännu värre.

- Det är meningslöst att bara sanera möbler, för insekter kan gömma sig bakom panelen, remsor eller ventiler, sade skada chefen Stein Norstein de Exterminators.

Fristående kontra bostadsrätter och kooperativ

Har du en fristående och vill se till att varje ombyggnad av vägglöss tas om hand, bör du därför kontrollera att försäkringsavtalet både för huset och möblerna inkluderar vägglöss. Om du bor i en lägenhet bör du kontrollera att husförsäkringen till samhället eller bostadsbolaget specifikt innehåller sanering av husdjuren utöver att ha en omfattande försäkring.

Läs också: Högsäsong för bedbugs

Ett återkommande problem

Vägg Djur som nästan försvann på 90-talet, kom tillbaka med full kraft under 2000-talet. Norstein betonar att problemet särskilt kommer att finnas i områden med hög permeation och höga befolkningsantal.

- I själva verket kan vi associera problem upp mot murens fall och reser till och från Östeuropa, säger Norstein, som säger att ökningen av vägglöss är på över 30 procent per år.

Läs också: Sätt resväskan i badet

Den starka ökningen av problemet bekräftas också av Folkhälsoinstitutet.

Ibland kan det också vara en otillbörlig handel som är den ondska roten. Storebrand, som inkorporerade rening av väggdjur i hans husförsäkring Super från januari 2016, fick snabbt saker på bordet.Kommunikationschef Bjørn Erik Sættem i Storebrand kan berätta om ett fall hösten 2016 där en familj hade köpt en rammadrass på Finn. nej det var fullt av blötdjur utan att ha upptäckt det.

- När de upptäckte dem, utsätts för kunden rutan madrass och vänder sprutad sovrum med hjälp av en skadesanering företag innan den stängdes i två månader. Kostnaden var cirka 50 000, som var täckt av försäkringsbolaget - minus kundens självrisk på 4. 000, berättar Sættem, vilket säkerligen uppmuntrar konsumenter spenderade sängar att kontrollera noga vad de blir tillsagda.

Läs också: Gäster med vägglöss i resväskan

Försäkringsgivare slutligen på fältet

också biträdande chef för Information Om Emma Elisabeth Vennesland erfarenhet som veggedyrproblematikken på grund av ett ökat resande aktiviteter och sade att Norge, Sverige, England, USA och östra Europa pekar ut som landet med de flesta husdjur.

- Eftersom veggedyrproblemet växer och skapar stora problem för husägare Om valt att inkludera en pest täckning utrotning i deras hus och Camping försäkring, säger Vennesland och råder husägare att kontrollera om täckning de har ingår i försäkringen.

Om sig inte har någon hemförsäkring veggedyrsanering trots att de överväger möjligheten, men Vennesland säger dock att Ifs bygga försäkring med skadedjur utrotning säljs till kooperativ.

Gjensidige Försäkring House Plus innehåller ombyggnad av byggnaden och bolaget som skapats i januari 2017 Möbler Plus som betalar sanering av innehållet. Tryg har också en utökad husförsäkring och har också varit på spåret med en utökad bostadsförsäkring under det senaste året.

ADVERT

Mest populära