All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Color Trend 2012: Året blir röd

Färgen är en rodnande, livlig, kryddig och förförisk röd. - Akzo Nobel och Nordsjö beskriver årets trendfärg. Den lite obestämda röda färgen är den som tror mest på.

Röd med många betydelser

Röd är en spännande färg. Barn föredrar det, och vi vuxna beundrar de som vågar klä sig i rött rött. Färgen röd har hög status runt om i världen för sina många symboliska betydelser.

- I Kina, röd med ett lyckligt öde, medan i Indien symboliserar äktenskaplig lycka och kunskap. Många västerländska kulturer symboliserar röd kärlek, makt och festligheter, säger Tale Henningsen, en färgdesigner på Nordsjö.

Eftersom vi inte kan förbise det är rött också den färg som brukar användas för att signalera fara.

Red i interiör

Men även om rött är årets färg, är det inte så att vi nödvändigtvis kommer att måla röd runt tack i bostaden. Enligt Bjørg Owren, VD för Ifi. nej, det här är också en symbol för en mer långvarig färgförändring.

- Vi kommer nog inte se dessa starka färger på de stora lägenheterna. Inledningsvis kommer vi successivt väljer fler och fler ljusa färger för tillbehör och detaljer, och kombinera dem med naturliga färger eftersom det finns så mycket nu, säger hon.

Internationella förutsägelser

Color Futures är Akzo Nobel-koncernen och inklusive Nordsjön, stora trenden engagemang. Stormålaren samlar experter i design, arkitektur och mode från hela världen för att identifiera nästa års huvudfärger. Grupp slutsats presenteras årligen trendanalyser färg terminer, som består av en dominant huvud trend som en gemensam utgångspunkt för fem specifika trend riktningar.

ADVERT

Mest populära