All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Familjer säkrade framtida bostäder

Elkedja Säkringen ger moderna värme- och belysningssystem för alla bostäder i Extreme Renovation i vår. TV3-programmet väljer veckovis en familj som får sitt hem helt renoverat och renoverat nästan till dess oigenkännliga. Familjerna är utvalda bland flera tusen sökande, och alla har en speciell livssituation som innebär att de behöver en hjälpande hand.

- Genom att delta i Extreme Makeover gör vi varje dag ljusare för många familjer som förtjänar det, säger varumärkeschef i säkring, Britt E. Bråten. - Fuseans medlemmar bidrar med arbete och utrustning som utrustar hem med morgondagens lösningar, oavsett om det gäller fjärrkontroll av ljus och värme eller säkringar med design.

Med multimediaanslutningar i alla rum kan familjer få tillgång till bredband, ljud, tv och telefoni var de än önskar. Alla tv-apparater är kompatibla med HDTV för framtida visningar, och alla hus i programmet har blivit utrustade med det senaste inom belysningssystem. Det går att styra alla lampor i huset, persienner och markiserar trådlöst via fjärrkontroll eller en väggbrytare. Alla lampor kan ställas in i olika lägen - full tändning för rengöring eller "rött vinläge" när du vill ha en mer romantisk atmosfär i huset.

- Ljus och värmehanteringssystem är en kommande trend vi har sett början, säger Geir Hansen Sørum Elektriske, ett medlemsbolag i Sikringen. Han tror att de flesta konsumenter helt enkelt inte vet hur lätt och kostnadseffektivt det är att installera moderna system.

- Systemet är inte särskilt dyrt jämfört med konventionell elsystem för här kan du en uppsjö av kablar, eftersom det hela trådlöst förklarar han och tillägger: Du kan alltid komma hem till den uppvärmda hus, även om värmen har varit av med på semester. Dimplex-systemet är både praktiskt och mycket energieffektivt.

Det har funnits cirka 30 personer från fuse som är involverade i produktionen, inklusive elektriker och leverantörer. Övergripande det är installerat 4-500 lampor när man räknar downlights och utomhus lampor, och den läggs totalt ca 4000 m kabel - från värmekabeln till lavvoltskabler tak. Tio dagar tar allt arbete på varje hus, men elektrikerna kommer in sist och har haft mycket tryck ibland. Det jobbar både helgdagar och helger.

- Det är helt galet att se hur otroligt effektivt allt på en timme, säger en entusiastisk presentatör och hantlangare Asgeir Borger Moen. "De spring runt, gå uppför trappor och fixa vad som är" omöjligt "ändå.

Asgeir elektriska erfarenhet

Hade Asgeir sin första erfarenhet av el till 7-8 års ålder när han såg glödlampan i lampan och undrade vad förde den till ljus.

"Jag har alltid varit nyfiken så jag skruvade ut och stötte mitt finger istället", säger Asgeir. Hans ljusa idé var naturligtvis följt av en öm finger - Det kändes som om något var gnager på sitt finger, och jag gick in mina föräldrar övertygad om att det var en kugge i det som gnagde på lampan så att det lyste, skrattar han.

På byggarbetsplatsen håller Asgeir borta från den elektriska, men är glada att hjälpa till med allt från att gräva diken för att sätta upp väggar. Hårt arbete trots att det blir dags för mycket roligt också.

- Det är lite som en skola läger här, skrattar han - Vi ska ha kul och göra ont. Men vi jobbar på en blast!

ADVERT

Mest populära