All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Höst / Vinter trend 2011: Tid för vila

Assurance. Sammanhållning. Traditioner. Kvalitet.

Höstens trender präglas av kvalitet snarare än kvantitet. Ska vi ha något nytt, önskar vi att produkten har ett långt liv. Miljövänliga produkter visar att du har en känsla av ansvar. Saker vi omger oss med måste ha hållbarhet och betydelse. Både trenderna och färgerna uttrycker behovet av säkerhet och säkerhet.

Vi utmanas att vara mer kreativa och torra mer. Kontrast till minimalism är på väg, men i kontrollerade former. Färgerna är tillbaka på väggarna. Bakgrundsbilder med kalkavlagringar och industriella detaljer i betong är en trend i tiden. De grova elementen kommer i alla stilar och tonar ner feminina uttryck. Textilierna markerar med mer volym. Stora mönster inspirerade av natur kombinerat med klassiska möbler. Omgiven av varma färger, mjuka tyger och tända ljus är det dags att njuta av dig inomhus.

Ifi. inget år har kategoriserat höst- och vinter trender i tre stilar:

Lunt & landsbygd - romantiskt utan att Nuss

En avslappnad och klassisk stil med en något busig underton. Shabby chic är ute. Romantik är i luften, men det är inte så sött. Blommor, fåglar och enkla rena randar karakteriserar denna trend. Här används inga målade möbler från Asien som ser utslitna ut, men endast genuina varor. Det här är kreativ stil! Väggar, golv och möbler är målade. För att stilen inte ska bli så sugerig, sätt några grova och mörka föremål på plats - som något med retro-touch.

Dusty pasteller präglar denna trend: dämpad lila, turkos, rosa, blå, gul-grön och gul ockra, men vi ser också många mellan färger och färger med olika nyanser av grått. Grå har en underskattad elegans. Färgen är lika bra på vardagsrummets vägg som på sängen i barnrummet. I kombination med pasteller får du ett färgschema som är bra för ögat. En stil som kommer att komma ihåg i äldre hus och stugor vid kusten.

Lunt & grov - manligt utan att vara opersonlig

Detta är en stil som påminner om storstadsliv. Minimalismen måste vända sig bort från maximismen, men utan överdrift. Stora och fulla textilier ger ett exklusivt intryck utan att nödvändigtvis vara i topputbudet. Mellanliggande textilier ger volym och ser väldigt exklusiva ut. Här kan du använda textilier som känns bra att röra vid. Även på väggen har du tapeter som ser ut och känns som textilier.

Färgerna varierar från grått till lila. Mörkblå färger, helst petroleum, är framträdande. Mörk spruta i djup spruta används också i stor utsträckning. Det finns fortfarande mycket beige, men det kombinerar färgklockorna i form av kuddar och filtar. Både färgerna och formerna är lite tunga och maskulin. Stora mönster och fler färger kräver mer enhetliga färger, så stilen är inte överdådig.I gamla radhus och i hus med stora fönster är denna stil särskilt lämplig.

Lunt & naturligt - sofistikerat utan att överdriva

Den nordiska naturen är fokus för denna stil och små detaljer av guldmetall lyfter uttrycket upp från alltför enkelt. Väggarna är likformiga, men inte vita. Naturen dras på väggen och tapetet har en struktur. Stenar, inklusive bambu, sisal, sten och textil silke och lin, ger en modern, men naturlig touch. Textilierna är enfärgade med ett litet mönster. Enkel bomull och linne tyger karakteriserar denna delikata stil. Det skimrar och glänsar i tygerna som ger mönstret.

Material från naturen används ofta, något rustikt, inklusive obehandlad bark och trä. Det finns ett starkt fokus på vintage och produkter som ser ut som de har överlevt flera generationer. Detta är en trend som har varit och kommer igen med en liten modern twist. Färgerna har bruna och neutrala toner. Miljövänligt och ekologiskt. Stilen passar lika bra i moderna hus som i stugor vid kusten.

ADVERT

Mest populära