All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Fasader och dörrar

Bara att måla dörren är ett enkelt sätt att ge huset en ny karaktär. Dörren är som husets visitkort - svår att komma ifrån.

Konsumenter med erfarenhet vet att upplevelsen av målning på ett hus är dubbelt: Å ena sidan - tung och tidskrävande med en skrapa i handen. Å andra sidan - den goda känslan med långa, svepande drag på en fasad som blir lika ny.

Hur länge för nästa gång?

När beslutet fattas och hyresvärden väljer att göra arbetet själva (i motsats till att sätta undan en målarmästare), är det viktigt att planera hela processen. Hur mycket arbete det beror beror givetvis på hur stor huset är. För det andra, vilken produkt är vald och vad man vill gå vidare med: fläck, till exempel en mycket clearing jobb än att använda oljefärg där du måste skrapa bort innan ny målade.

Här kommer också tidsintervallen in: Med färgning det kan ta tre till fem år innan jobbet ska göras igen, medan intervallet är minst två gånger med kvalitet färg.

För att se ett slutresultat

Önskar husägare att behålla den gamla färgen är så enkel. Erfarenheten av ett nymålat hus är en självklarhet eftersom färg har bleknat eller kritat över tiden. Färgen är helt enkelt inte densamma längre.

En färgbyte å andra sidan tillåter husägare att "se" det slutliga resultatet. Alla ska göra ett prov Måla några kvadratmeter för att se om färgen är i linje med önskat. Men målning av vissa paneler ger bara ett partiellt svar.

En liten provlapp av färg bar är uppenbarligen den verkliga färg, men på en stor yta, såsom en fasad, kommer färgen har en starkare effekt och är vanligtvis lättare än den färgruta. Färgupplevelsen ändras också ofta med omgivningen, eftersom ett målade hus aldrig upplevs ensamt. Ett exempel: En stark färg mot ett mörkare skog kan vara dåligt.

Färg och detalj

Färgen på husets detaljer är ofta vit. Självklart kan det inte vara så. Det viktiga är att hitta rätt kombination med fasadfärgen. Till exempel kan en svag grå vara nästan lika användbar som en vit färg. Gröna sorter passar vanligtvis med gula sorter. Annars är det ofta en bra regel att använda en mörkare eller lättare variant av den valda fasadfärgen.

Dynamisk jobb

Det finns några enkla saker att tänka på att måla jobb ska gå så smidigt som möjligt: ​​Raka verktyg är viktiga. Skrapan ska vara skarp och sandpapper av god kvalitet. Samma med penslar eller rullar - av borstar, var god köpa några varianter, en huvudborste och en mindre till detaljerna i huset.

Ett bra tips är att skydda fönstren med kartong, så du behöver inte heller få ett fönsterjobb. Använd band där det är bäst för resultatet.Och inte minst - var alltid säker på att stå stadigt - särskilt i stegen.

ADVERT

Mest populära