All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Extreme GT40 Track Replica

- Jag har några dåliga bromsar! Trond Østereng ropar över motorbullret medan vi skiner sidled genom en höger vändning över 150 km / h. Hade han sagt att tio minuter sedan innan vi kramade oss in i denna vansinniga bil, skulle jag antagligen hoppas ut igen. Han arbetar som besatt av ratt och pedaler. Det finns ingen servostyrning, ABS, och anti-splinter du bara kan drömma om. Trond måste noggrant dosera de enorma krafterna själv, något han gör på ett imponerande sätt.

Snabbare än 911 GT2

Kurvorna attackeras så här: Han vrider ratten något vid ingången och trycker på gasen. Rattvinkeln är i stort sett lika med gungan medan vinkeln på gaspedalen bestämmer bilens riktning. Det krävs att dess förare utför en sådan manövrering i en bil med en torrvikt på mindre än ett ton och däck som är märkta med "Lagerbil Special - Endast för racingändamål". Inte bara det - vi kör fortare än någonting annat runt den stängda vägen, inklusive Porsche 911 GT2, Dodge Viper, Nissan GT-R och - framför allt - en massa Ferraries.

- Det är ingen tvekan om att det här i grunden var en välskuren bil, säger Trond. Hans röda GT40-replika är byggd på en original GT40-ram av det sydafrikanska företaget Superformance. Den är identisk med en 1967-modell i MKII-design, men har genomgått några intressanta modifieringar. Den ursprungliga Big Block-motorn har ersatts med en Small Block 351 Windsor levererad av Roush, borrad och sträckt till den ursprungliga motorvolymen på 427 kubikmeter. Resultatet är en lättare motor än utgångspunkten, vilket dessutom ger mer.

Med 550 hk finns det lite att hålla koll på den 40-åriga bilen på spår. Foto: Stein Inge Stølen Visa mer

611 hästar per ton

Detta ska inte kryssas av. Tack vare den lätta motorn har bilen en vikt på endast 900 kilo. Med totalt 550 hästkrafter kommer summan av detta att vara ett vikt / effektförhållande på 611 hästar per ton. Det är nästan hundra mer än en Bugatti Veyron! I en bil som är äldre än redaktören ... Den mest imponerande är likväl den märkliga takt det håller genom varv. Det är ingen tvekan om att detta är en toppklassig bil.

- Det har inte hänt så mycket på racerbilen sedan 60-talet. Det är därför som det hänger bra på allt som finns idag, säger Trond att vi klättrar ut ur den varma och klammade kupen efter mitt livs passage. Specialdörrarna gör det enkelt att gå in och ut så länge du går in först.

En särskild teknik behövs för att komma in i bilen! Först, se kroppen. Foto: Stein Inge Stølen Se mer

- Det är inte världens bästa arbetsmiljö, men det är en del av charmen som han tillägger.Vätskeförlust trots det är ingen tvekan om att det här är den snabbaste bilen jag någonsin har sett. Accelerationstider och toppfart är han inte helt säker. Växlarna tömmes vid cirka 330 km / h, en hastighet som är allt annat än teoretisk i den här bilen.

Det finns inte mycket utrymme i den smala stugan, men det stör inte Trond värt att nämna. Foto: Stein Inge Stølen Se mer

- Jag har varit över 300 km / h utan problem, mätt på GPS. Hastighetsmätaren går när som helst plus / minus 20 miles när som helst vilket gör prestationsmätningarna svåra utan att använda extern utrustning. Jag har också gjort ingen ansträngning för att mäta detta, det är inte så viktigt. Och när du kör den här bilen ser du mest på vägen, lägger till det milda södra landet med ett leende.

Foto: Stein Inge Stølen Visa mer

Något annat som inte har uppmätts är motorns ljudnivå. Ren förutom att överdriva alla donationer på banan oavsett motorisering och avgassning, det här är det coolaste V8-ljudet jag någonsin har haft glädjen av att höra. Stryk ut det. Det här är det coolaste ljudet jag hört. Prickar. Och bekant, långt in i ryggmärgen ...

Foto: Stein Inge Stølen

Foto: Stein Inge Stølen

Foto: Stein Inge Stølen

Foto: Stein Inge Stølen

Foto: Stein Inge Stølen <999 > En särskild teknik behövs för att komma in i bilen! Först, se kroppen. Foto: Stein Inge Stølen

Forty inches high, om det. Foto: Stein Inge Stølen

Foto: Stein Inge Stølen

Foto: Stein Inge Stølen

Med 550 hk finns det lite att hålla jämna steg med över 40 år gammal bil på banan. Foto: Stein Inge Stølen

Foto: Stein Inge Stølen

Det finns inte mycket utrymme i den trånga utrymmet, men det inte bry Trond anmärkningsvärd. Foto: Stein Inge Stølen

Foto: Stein Inge Stølen

ADVERT

Mest populära