All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Yttre stil crash

->

- Jag är lite förvånad över att det finns så lite stil att tänka eftersom det är, säger trädgård planering Marit Næss från Marit s Landscaping i Asker.

- Människor frågar först och främst efter lätta trädgårdar. De har tillräckligt med antaganden att de knappast kommer att göra någonting, men trädgårdarna lever och de kräver en viss insats.

Romantik och traditioner

Som trädgårdsplanner och utbildad byggnadskonstnär är hon intresserad av hur nordmän formar utomhusytorna. Hennes uppfattning är att vi mestadels är ett traditionellt gäng.

- Den gammaldags trädgården med rosor och tallar står stark här i landet. Det är verkligen den stil som styr. Trädgårdar med lilor, prästerskap, klockor med våren i naturen, är den väldiga ört typen av den romantiska trädgården, säger hon.

Næss säger att många väljer att forma trädgården för nostalgiska minnen snarare än i enlighet med husets arkitektoniska stil.

Style Crash - Det är ofta ett brott mot stilen på huset som de har köpt och utrymmet som de vill ha. De köper funkishus med snäva linjer och minimalism, men sedan vända barndomsminnen av den romantiska trädgården, och de goda minnen med val växt från "tiden" önskade återskapas. Då kan det snabbt bli tyst.

De som oftast får glans när trädgården och huset ska kombineras är de som har äldre hem.

- Den som köper gamla hus, till exempel herrgårdar och "sørlandshus" är mer medvetna och säkra att behålla stilen eftersom huset i grunden uttrycker så mycket tradition, säger Næss.

Dessa kan därför stoja i den stil som norrmännen verkar ha minskat i

Konsument Om Marits Landscaping, tel. 91 11 oktober 20

Nordbohus, tel: 73 98 54 00

Norgeshus, tel: +45 81 57 35 00

Bostadspartner, tel: +45 62 33 70 00

ADVERT

Mest populära