All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Exteriörfärg: Kom lättare i mål - med en ny färg!

Planerar du utvändig färg i sommar? I år är du mindre väderberoende än tidigare när du väljer yttre färg , bland annat från Nordsjö One.

Väggen måste vara torr vid start men efter en timme är färgen så torr att en regndusch inte påverkar resultatet. Det varar upp till 16 år och skyddar och skyddar ytterväggarna.

Tåglinjen vid norska stugor, hus och uthus är utsatt för ett tufft klimat, men varar i generationer om du skyddar dem mot att torka ut solen och vinden och regn och fukt och förorening.

Nya exteriörfärger 2012

Färgdesigner Tale Henningsen på Nordsjö samarbetar med färgexperter från övriga Europa. Säsongens färska färgschema för yttre färg är ett resultat av impulser från denna miljö kombinerat med kunskap om norska färgtraditioner.

Henningsen presenterar både traditionella färger och bra relaterade alternativ. Gråskala är hög nivå men mörkare än tidigare.

Läs också:

Dessa växter håller spindlar borta från ditt hem

Här är de växter du behöver för att stänga edderkopperna ut.

Miljövänlig

Exteriörmålningen En har testats och godkänts av Miljömärkt Svanen. yttre färg behåller färg, lyser och skyddar trädet i upp till 16 år.

Det är inte bara ekonomiskt och miljömässigt smart: För hem- och stugägare är det också en effektiv investering för mer fritid. De flesta norska hus och stugor består av naturligt trä, som vi har rik tillgång till. Om vi ​​tar hand om materialet, det varar i generationer.

Tvätta ytterväggarna före målning

 • Husväggarna blir smutsiga och bör tvättas årligen. Det är särskilt viktigt innan du börjar med yttre färg eller bietjobbet. Tvätta smutsiga väggar med tvätt upp. Det desinficerar och tar bort smuts, fett och att väggen växer av oönskade svampar och alger. I flaskan hittar du rekommenderade blandningsförhållanden för årlig rengöring eller noggrann tvättning före målning.
 • Efter tvätt, när väggen är helt torr kan du måla. Paint One är en ny generation av färg. Den täcker bra och är lätt att applicera. Efter en timme kan väggen stå emot regn, efter två timmar är färgen torr, så kan du börja på nummer två.

Smart Exterior Painting Board från SINTEF / Byggforsk:

 • Undvik målning eller färgning i fuktigt väder och starkt solsken. Börja med väster och norrvända väggar på morgonen och, om möjligt, följ solskenet runt huset.
 • Måla inte eller borsta om väggen är fuktig med regn eller dagg. Det är också viktigt att väggen inte utsätts för starkt solsken när färgen / fläcken är halvtorkad, eftersom det lätt leder till blåsning. Kondens / dagg på vägg nymålad med olja / alkydfärg kan ge mattsköldar.Vattenbaserade färger / däck torkar långsamt vid hög luftfuktighet, vilket kan orsaka dålig hållbarhet.

Primer

 • Applicera innan dressing är inställd eller senast tre veckor efter installationen. Fördjupad behandlas med tre till fyra lager våt i våt.
 • Om ett förbehandlat toalettbord används där ändytorna inte behandlas, måste dessa ytor behandlas på samma sätt som andra obehandlade trä. Spikhålen ska behandlas snabbt efter installationen så att ingen fukt kan tränga in i nagelhålet. Behandlingen kan utföras i form av fläckfärg. Omklädningsbord som appliceras primer industriellt bör ges en överbeläggning inom sex månader efter montering eller enligt tillverkarens rekommendationer.

Klättring

 • Applicera plagget Wet to Wet över hela sängbordets längd för att undvika splittring av lederna. Ta inte mer än två till tre bordbredder åt gången.
 • Andra beläggningar kan appliceras omedelbart efter torkning men senast under det första året. Eftersom pigmentering i boken är av stor betydelse för skyddsförmågan, använd alltid full pigmenterad vård, även för underhåll, även om fläcken då blir mörkare än ursprungligen.

Måla och garvning

 • Lösningsmedelsbaserade ytbehandlingar kräver vanligen längre torkningstid än vattenbaserad.
 • Vissa ytbehandlingar kan övermålas efter två till fyra timmar vid gynnsamma torkningsförhållanden, medan andra ytbehandlingar ska torka i minst en dag. Vid låga temperaturer ökar torkningstiden.
 • Vattenbaserade färger bör inte användas vid temperaturer under +5 ° C. Det bör helst inte gå mer än en vecka mellan första och andra slag. Färgtillverkaren ger rekommendationer för torkningstid mellan varje lager och om driftstemperaturen.
 • För att uppnå ett bra resultat med maximalt liv är det viktigt att adekvat ytbehandling tillämpas. Samtidigt appliceras inte för mycket färg eller beläggningar per kappa, eftersom det kan leda till att färgen / däcken bara torkar på ytan och förblir flytande under ytan under lång tid.

Shrink stripper

 • Krympar vanligtvis ny dressing efter installationen. Krympningen kan orsaka krympningsremsor mellan toalettbordet efter första gångs ytbehandling. För att undvika krympningsremsor kan du vänta en till tre månader med efterföljande slag efter priming.
 • Vid överlappande klädtyper kan du antingen belägga eller måla underliggande klädsel innan överläggning appliceras. Behandlingen av underliggande kläder skyddar transplantationen, vilket kan vara sårbart för rötskador, särskilt i förvirrade områden.
 • Krympremsor mellan omklädningsborden kan också uppstå om du byter från ljus till mörk färg.

Hälsa, miljö och brandrisker

 • Organiska lösningsmedel är brandfarliga.
 • Samma sak gäller produkter som löses i sådana lösningsmedel. Lösningsmedel är också giftiga att andas in, men utomhus är det så bra luftning att faran vanligtvis är obetydlig, förutom yrkesmätare.
 • Olja och alkydbindemedel botar att de reagerar med syret i luften. Reaktionen utvecklar värme. Energin spelar ingen roll på en målad yta, men ett fyllnadsmedel som används för att torka upp olja eller torr spray, kan det ge självantändning.
 • Alla färg- och färgprodukter, även vattenbaserade, kan orsaka eksem för långvarig hudkontakt. Använd därför skyddshandskar eller handskar.
 • Tinkturer av torkad färg kan kasseras som avfall i soptunna. Större mängder av färg, rester av flytande fläck / färg, och rester, såsom lacknafta används för rengöring eller gallring, kasseras på rätt.

Källa: SINTEF Byggforskning - Byggforskning

Läs också:

Smärtexpertens bästa tips!

Malermester Ole Andreas Klaveness som föds upp i Holmenkollen i Oslo, hoppade av utbildningen i sin ungdom och började måla lära sig att 25-åringen. I ...

ADVERT

Mest populära