All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Ytterdörrar i gammaldags

Den nostalgiska och klassiska husstilen har varit populär under långa perioder här i Norge. Skulle vi tro att tygtillverkarna är norrmän ett traditionellt folk när det gäller att bygga trender.

Och när du väl valt det klassiska eller nostalgiska uttrycket är det viktigt att fylla i stilen i detalj. Och en av de viktigaste detaljerna för att få rätt är ytterdörren.

Stabil: Ytterdörren kan ställa in stilen för resten av huset. Foto: Vinger trevare

Spår efter generationer

Ytterdörren ligger närmast husets visitkort. Det berättar kort om huset och som bor där. Här anger du första intrycket.

- Kan du tänka dig något vackrare än en gammal dörr där generationer har gått in och ut år efter år? Ett förfallit tröskelvärde. En karm där kärleksfulla händer har tagit färgskikten ner till skogen, skriver producenten Natre på sina webbsidor.

Glasfält en viktig del

Och så kan det sägas. Ytterdörren berättar om livet som lever bakom de fyra väggarna i huset. Den stänger utanför eller välkomnar.

I den nostalgiska stilen är det först och främst det sista vi letar efter - en dörr som inbjuder dig att besöka. Därför används dörrar med glaspaneler ofta i denna stil.

Läs också:

Väljer en snygg och säker ytterdörr

En inbjudande ytterdörr påverkar säkert helhetsintrycket av ett hus och med rätt design dörren kan dyka upp som en möbel. Men utseendet är inte ...

ADVERT

Mest populära