All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Exteriör Husvask - Låt det vara rutin

- Många begränsar utomhusunderhåll att måla eller fläcka. Detta slutar inte, säger han.

Tvätta måste ingå som en viktig del av programmet. Detta kan vara nytt för många. Men det gör en rutin, behovet har kommit att stanna. Anledningen är moderna miljövänliga färger som innehåller små svamp och algicider i kombination med milda vintrar där algerna växer och växer genom vintern.

Om du ska måla är tvättning obligatorisk. Men också mellan varje färgintervall ska tvättas. Pollen, sot, avgaser och damm bildar en grogrund för mikroorganismer, såsom grönalger och missfärgande svampar. Och de lever sina liv och riva på färg och paneler om de inte tas bort.

Klaveness rekommenderar att man tvättar mekaniskt med tvål och vatten. "Det är tvål och vatten som löser upp fettet", säger han. Han är lite försiktig med att använda en högtryckstvätt, för det är mängden vatten som är viktig, inte hård press.

Det finns flera typer av speciell tvål för utomhusvård, både för underhåll och tvätt före målning. Var noga med att få rätt typ och läs bruksanvisningen noggrant, kontakta expertens råd. Han rekommenderar speciella tvättmedel och jämför lite humoristiskt med vårt underhåll av bilen.

Klaveness har upplevt att vintern har varit hårt på både plattor och rännor. Mycket isgang har förstört mycket. Om huset är högt kan det vara en bra investering att hyra en hiss för en dag. Samtidigt med tvätten rengör du tornen och ersätter eventuella trasiga plattor.

ADVERT

Mest populära