All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Utsökt in i minsta detalj

Egentligen skulle de inte ha phonic. Efter att ha avslutat en total renovering innan skulle Enrico och Thrine nu hitta något de kunde flytta rätt i.

De väntade en lång tid att hitta rätt lägenhet, men när möjligheten att kapa en stor lägenhet där de skulle stanna plötsligt visade de sig. Och de hamnade på att rippa hela lägenheten till resebyrån och sedan bygga om den.

Finish for Feinschmeckere

Resultatet var en platt lägenhet, inredd i klassisk stil med ett öga för detaljerna. Dekorationen är klar med en finish för feinschmeckersna!

- Vi visste lägenheten var sliten, men Thrine kunde inte i sina vildaste drömmar föreställa sig hur mycket arbete det skulle vara att möblera lägenheten till resultat vi ville, säger Enrico.

Han har ett handelscertifikat som målare och byggare, 14 års erfarenhet som hantverkare, och är försäljningschef i Nordsjön. Hon är den kreativa delen av en profil- och reklambyrå i Sandvika. Tillsammans har de tydliga åsikter om vad de tycker om, och i valet har de förenats.

Parkettgolv

- Alla rum, med undantag för tvättrummet och badrummet, har parkettgolv. Och trots att jag arbetar med färg, älskar jag tapeten och gillar att kombinera färg och tapeter. Vi har valt tapeten på nästan alla väggar, med beröring av målade ytor.

- Vid den tiden skulle vi ha lite brun, som stod i kontrast till skjutdörren i lantlig stil. Där slutade vi med en rutig Burberry-stil tapeter. I vardagsrummet ville vi ha en tapeter som betonade soffan och det var en grå textilförlust.

Snygg Välkommen

Listan har lagts till och standarden finns redan i entrén, där inget finns kvar till slumpen. Den gyllene tapeten är atmosfärisk och bidrar mycket till den varma atmosfären i rummet. Bordet belyser intrycket och bildar en fin övergång mellan golv och väggar. Belysning är en viktig faktor, och här är en relativt hög bordslampa som valts som - utan att blinka - ger ljus till stora delar av bordet och väggen.

Omfattande jobb

- För att måla eldstaden grå var Thrins idé. Hade det varit vitt, skulle det ha dominerat rummet. Nu är det målat i en färg som integrerar den med väggen, säger han.

Sambor används mer än ett år till totalt rehabilitera fastigheten, och har gjort allt själv, utom för badrum och kök.

- Det här är ett omfattande jobb, och ingenting görs utan erfarenhet. Att hyra hantverkare för att helt rehabilitera alla rum till denna nivå skulle ha kostat mycket, och då är det bra att ha kompetensen själv, säger Enrico.

Ro och elegans

Eldstad vägg är målad grå (S 3500 N) och är förväxlingsbart med färgen på tekstiltapetet kantar vardagsrumsvägg.På detta sätt integreras det elegant i omgivningen, medan det skulle ha dominerat rummet om det hade varit vit.

Stilen spänns med frånvaron av lister i tak och i övergången mellan vägg och golv. Möblerna hålls i mörka, lugna färger, med beröring av gyllene linne kuddar som matchar ek golvet. En ren inbjuden att sitta och låta bubblorna svalna ...

Gledesspreder

Här är inte tanken på tapeten, men favoritdestinationerna! Du är angelägen om att korsa den här färgglada korridoren - med badrum, kontor och sovrum utspridda i hela Europa. Bakgrunden är skräddarsydd för Thrine och Enrico, och fylls med platsnamn som betyder mycket för dem.

De andra väggarna är målade i dämpad ljusblå färg (Blue Heaven / S 1510-R80B), som finns bland destinationerna. Sovrummet du får en glöd av hålls i mörkare och lugnare färger, och golvet i ek binder samman rummen.

Reflekterad

Väggarna i vardagsrummet är täckta i textilförlusten i ljusgrå färg och bildar en dimmad och sofistikerad bakgrund för möblerna, som i detta rum spelar första näven.

Tapetet är valt bara för att markera de grå möblerna, och dess ytstruktur ger ett slankt element mot möblernas relativt snäva stil. Bilder, kuddar, blommor och golv representerar de varma färgerna. Observera att listor i övergångslocket / väggen saknas. Taklistor har ofta till uppgift att eliminera ojämnheter - här har de inget att dölja.

Helt

Ek golvet läggs i alla torra rum i lägenheten och skapar därmed sammanhanget och övergripande. Med sitt varma ljud och gyllene toner är det långt ifrån neutral och har man beaktat de andra färgvalen i lägenheten.

När färgerna är lika inställda som här kan du tillåta öppna utrymmen med många element utan röra och ljud. Allt trä är målat med en ny polyuretanförstärkt akrylfärg med halvglans. Det ger en fin kontrast till mattens tapeter.

Muted och raffinerad

Maskulin och feminin samtidigt - det här är sovrummet. Väggarna här har reptilmönstrade tapeter i svart och silver, i spännande samspel.

Mjuka ytor av möblerna välkomnar tygerna i sängen, som med satin, bomull, läder och gobeleng som bokstavligen lägger till rummets materialelement som mjuker intrycket. Lamporna erbjuder inte bara ljus utan även hårda egenskaper i mörkret, inbjudande sovrummet.

ADVERT

Mest populära