All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Exklusivt val för utsatta väggar

Väggarna i korridoren är utsatta: Här lämnar vi våta regnrockar och paraplyer torkas. Dessutom är det lätt att trycka bort från väggarna när vi kommer att komma in i dina händer fulla.

Väggarna i korridoren bör därför vara lätta att tvätta, repa och resistenta mot stötar och hårt stöd.

Vad är rätt val beror på vem som ska använda korridoren, vilken livsfas och aktivitetsnivå de är. Samtidigt kommer färg- och materialval att vara ett uttalande som säger något om de som bor i huset.

Måla

Målning är ett enkelt sätt att ta en touch på ytan. Färg ger också glans eller glansfrihet. I en matt vägg återspeglas färgerna från omgivningen inte på samma sätt som i en plan yta.

Färgen på färgen blir så bättre och du får ett exklusivt uttryck. Mattfärger kan vara känsliga och känsliga, men också repfasta och tvättbara.

Läs också:

Åtgärder mot fukt i källaren

Fukt i källaren måste bekämpas för att undvika både byggnaden och hälsa. Avlopp är ett vanligt sätt att lösa problemet, men det finns andra åtgärder ...

- Färgen är den mest robusta du kan ha på väggarna, och det är snabbt att måla igen. Välj en färg som motstår mycket smärta, så ta från början höjden på slitage, säger Mette Dahl i Nordsjö till ifi. nr.

Bakgrund

Bakgrunden ger väggen både färg och djup. På hallen, använd en tvättbar tapeter. Leta efter markeringen på tapeten - den ska ha två tvättvågor eller mer, eller skyddad med en klar matt matt.

- Vinylband är extra tvättbara - vissa kan även skruvas. Detta gör att väggarna ser ganska mycket längre ut. Dessutom, om tapetet har en liten ytstruktur, hjälper det att dölja eventuella skador som orsakas av överdriven användning, säger Birgit Torkildsby i Borge.

Läs också:

kostar Vattenskador och fukt i badrummet miljoner

Försäkringsgivare betalar årligen 40-50.000.000 efter vattenskador i privata hem på grund av hantverkare fel. Ska du köpa nya bostäder ska ...

Panel

Trepanel ger ett fint och varmt intryck. Samtidigt är det ett material som motstår ett drag, och som bara blir vackrare med åldern.

- Trä är en förnybar resurs, med goda ljudabsorberande egenskaper. Med panel på väggen är du fri att ställa in knutar och garderobslösningar var du vill, och panelerna är lätta att hantera för Hvermansen, säger Katharina Sølvberg i Södra till ifi. nej, och lägger till:

- Panelerna har profiler i stilar som passar alla och kan målas eller behandlas på egen begäran. De säljs totalt från obehandlad till applicerad transparent eller solid behandling.

Tallrikar

Färdiga ytbehandlingar är ett super snabbt och enkelt sätt att förvandla ett rum.De vanligaste plåtarna är tapetbelagda eller målade med utskurna spår och ser ut som träpaneler.

De är fastsatta på sternen och förenas enkelt med varandra. Fogarna blir nästan osynliga, och väggen visas med det önskade utseende utan behov av mousserande, strimling eller färgning. Passar färdig från fabriken, med andra ord.

Läs också:

Så här ställer du julblommor korrekt

Här hittar du de tips som gör att julblommorna blir stora under de kommande veckorna.

- Några av våra färdiga lakan ger en robust och hållbar yta - vilket är mycket fördelaktigt vid en entré. Plattor för tekniska rum och tvätt kan också användas i korridoren. De kan tåla allt och inte skada sig i grov hemmabruk, säger Torunn Mangseth i Byggma.

- När det gäller entrén i ett snyggt hem som huvudsakligen bebods av vuxna, hade jag gått för färdiga tallrikar. Det ger en mild och fin känsla så fort du går in i dörren, säger hon.

Källa: ifi. nej

  • Vi vill ge dig mer smarta tips - registrera dig för vårt nyhetsbrev
ADVERT

Mest populära