All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Utsökt val för utsatta väggar

i dörren väggar måste tåla en klunk. Regniga jackor och paraply hänger här för torkning. Skolväskan, hundbandet och handkassorna är lagrade på knutar och krokar. Och vi stöter på våra händer och trycker lätt över väggarna.

De bör därför vara lätta att tvätta, repa mot slag och i allmänhet oförskilda. Vad är det rätta valet beror på vem bor i huset, och vad livet scenen och aktivitetsnivå de befinner sig i. Samtidigt dina färger och material för att vara en "statement" och säga något om särskiljningsförmåga för dem som bor i huset.

Här är en robust materialguide för ditt hem välkomstområde.

Naturens eget material - träarbete - skapa bra rum. Dessutom är de lätta att hantera och montera, och blir bara vackrare under åren. Foto: Södra

Färg:

Ljusreflekterande färg gör det lite lättare att uppleva. Foto: Nordsjö

Målning är ett enkelt sätt att ta en touch på ytan. Färg ger också glans eller glansfrihet. I en matt vägg återspeglas färgerna från omgivningen inte på samma sätt som i en plan yta. Detta ger färgen på färgen ett bättre utseende och du får ett exklusivt uttryck. Mattfärger kan vara känsliga och känsliga, men också repfasta och tvättbara.

- Färg är den mest robusta du kan ha på väggarna och ytan är sliten, den är snabbt målade. Känn dig fri att välja en färgfärg som är mer resistent, så ta från början höjden på slitage, säger Mette Dahl i Nordsjö.

- Easy2Clean-funktionen har en sidenmatt och är lätt att tvätta, lätt att hålla ren och hållbar. Anledningen är att den har en hård och porfri yta, vilket gör smuts och grime inte tillbaka, men kommer att studsa på väggen, säger hon.

- Om du har lite mörk tid, är en ljusreflekterande färg ett bra val. Det är inte lika robust och mattor i ytan. Nordic Light återspeglar det ljus du har, så du får en känsla av att tiden är större än den är.

Bakgrund:

Välj en bakgrundsbild du verkligen gillar när du kommer hem. Det är modernt att vara personligt, och på det sättet verkar det bra som bor i huset. Foto: Borge

Tapeten ger väggen både färg och djup. På en hall eller en entré, använd en tvättbar tapeter. Leta efter markeringen på tapeten - den ska ha två tvättvågor eller mer, eller skyddad med en klar matt matt.

- Vinylband är extra tvättbara, vissa kan även skruvas. Detta gör att väggarna ser ganska mycket längre ut. Dessutom, om tapetet har en liten ytstruktur, hjälper det att dölja eventuella skador som orsakas av överdriven användning, säger Birgit Torkildsby i Borge.

- Tapeten kommer i alla mönster och färger.Hallen är definitivt någonstans du kan ta ut vändningarna lite. Du är inte där länge och väggarna har ofta mer naturliga avbrott, eftersom mönstret blir en ram runt. Nu är det modernt att vara personligt, och då får man leka lite, säger hon.

Panel:

Genom att måla panelen får du en platt med det naturliga livet utan kvistarna i materialet dominerar. Foto: Chera Westman / ifi. nej

Trepanel ger ett fint och lugnt intryck. Samtidigt är det ett material som motstår ett drag, och som bara blir vackrare med åldern. Genom att måla panelen får du en platt med naturligt liv utan att kvistarna i materialet dominerar. Det finns också solida träpaneler utan knutar, som även kan användas färgas eller vaxade, för dem som vill behålla mer av träets naturliga färg och utseende.

- Panelerna har profiler i stilar som passar alla och kan målas eller behandlas på egen begäran. De säljs totalt från obehandlad till en genomskinlig eller solid behandling ", säger Katharina Sølvberg, Södra.

- Trä är en förnybar resurs, med goda ljudabsorberande egenskaper. Panelen på väggen, du är fri att sätta upp krokar och garderob lösningar där du vill, och panelerna är lätta att hantera även för Hvermansen, säger hon.

Tallrikar:

Färdiga träfiberplattor ger snabba rum. Plattorna är osynliga i varandra, och det finns inget behov av att slutföra med ludd, slippapper och färg. Foto: Byggma

Färdiga ytbehandlingar är ett super snabbt och enkelt sätt att förvandla ett rum. De vanligaste plåtarna är tapetbelagda eller målade med utskurna spår och ser ut som träpaneler. De är fastsatta på sternen och förenas enkelt. Fogarna blir nästan osynliga, och väggen visas med det önskade utseende utan behov av mousserande, strimling eller färgning. Passar färdig från fabriken, med andra ord.

- Några av våra färdiga lakan ger en mycket robust och hållbar yta - vilket är mycket fördelaktigt vid en entré. Plattor rekommenderade för tekniska rum och tvätt kan användas i korridoren. Dessa kan du faktiskt spola rent - de kan tåla allt och inte skada sig i grovt hemanvändning, säger Torunn Mangseth i Byggma.

- Om vi ​​talar om entrén till en elegant hem som huvudsakligen bebos av vuxna, jag hade gått för färdiga tapetserade skivor som ger en varm och läcker känsla så fort du kliver in.

Övrigt:

Med magnetisk färg får du både en väggplatta och en hållbar vägg i ett. Foto: Beckers

Tänk gratis - Tänk ny. Många golvmaterial kan också monteras på väggen. Vad sägs om att använda keramiska plattor, gummi eller vinyl golvplattor, eller ett coolt vått rum eller våt vinyl?

Specialfärg som färgfärg eller magnetfärg är också ett bra val. Här får du både en robust vägg och väggplatta i ett!

olika faser i livet

-. Vad är rätt för din tid, om vilket skede av livet du befinner dig i Ska du vika in i en barnvagn på en gång, har en hel del utrustning och skräp, samt barn och fukt, måste få karakteriserar ingångsperioden för en period.Då kommer det att finnas etapp med större barn, tonåringar, och så småningom bara vuxna. En bra idé kan vara att planera och anpassa korridoren så att det är möjligt att fortsätta med mindre justeringar, säger Torunn Mangseth.

Plattor rekommenderade för tekniska rum och tvätt kan också användas på korridoren. Foto: Byggma

ADVERT

Mest populära