All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Experternas bästa nybörjare tips

- Först och främst skulle jag ha spenderat tid på att förbereda projektet. Om du vill experimentera med pensel, väggarna i garage, skjul eller dockhus vara en smart ställe att börja. Inuti skulle jag försöka i ett rum som inte alla besökare ser. Kanske sovrummet. Det viktigaste är ändå att börja små. Målning med rulle är något som alla kan göra.

Stine Norli är marknadschef på Nordsjö Ide & Design. Hennes råd är att prata med proffs.

Börja längs kanterna och arbeta inåt. Välj en vägg utan många fönster och dörrar. (Foto: Nordsjö)

- De som arbetar i detaljhandeln vet vad de talar om. Kolla in din närmaste färgbutik och prata om ditt projekt. När du kommer igång finns det några viktiga saker att tänka på. Börja inte att måla mitt i muren. Börja längs kanterna. Känn dig fri att börja med en vägg som inte har så många fönster eller dörrar. Sist men inte minst: Köp en bra borste och maskeringstejp av den bästa sorten, säger hon.

Johnny Spangen på Miljømal i Oslo. Han rekommenderar att hitta en vägg med lite ljus.

Färgval är viktigt. Använd en färg som skiljer sig från den ursprungliga färgen första gången. (Foto: Miljömall)

- Hitta en vägg i korridoren som inte får så mycket ljus. Då verkar det inte som om det inte blir perfekt. Välj en färg som skiljer sig från den ursprungliga färgen, så din nya päls kommer att se bra ut. Kom ihåg att alltid måla två gånger. Det finns verkligen ingen "hokuspokus". Det handlar om att ha rätt utrustning, rätt färg och mycket andetag, säger han.

ADVERT

Mest populära