All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Expert för att generalplan

Stöd till gröna punkare

  1. Free hjälp och tröst vid Trädgårdsföreningen
  2. lawn
  3. Form Tillsatt miljoner
  4. svin djur uråldriga rötter
  5. Ta bort träd gratis
  6. Expert att översiktsplan
  7. Gödsel och utjämning
  8. Kontrollera marken ordentligt och prisvärd
  9. Skärpning Guardsmen banar trädgård

Garden Designer Darren Saines säger att en två timmars samråd kommer i några tusen lappar. "Fullständigt paket", med tre alternativa skisser och fullständiga planberäkningar kommer han att kosta mellan 10 000 och 20 000 kronor plus moms.

Detta är lyxvarianten.

Landskapsarkitekt Harald Olsen i fast Grindaker är något mer måttlig i sina beräkningar, som kan ha något att erbjuda och efterfrågan att göra?

- Vår timpris är mellan 600 och 700 NOK per timme plus moms. Det innebär att du kan få hembesök av en landskapsarkitekt med tips och råd på plats för uppskattningsvis 2 000 kronor. Om du vill ha en skiss går den snabbt 5 000 till 10 000 kronor. Sedan får du en landskapscouter till din trädgård, säger han.

Anständig budget lösning

För en summa på cirka NOK 2000, erbjuder Garden Party hembesök med planering hjälp. Du kommer att besökas av en landskapsarkitekt, som kommer att ta expertråd på mindre än en timme eller två.

- Även en landskapsarkitekt ser ofta upp gratis och tittar på din trädgård, men då kommer de ofta att notera sina förslag till åtgärder med sikte på engagemang, förklarar Redalen. Notera flitig under besöket av vår expert, får du hela listan av åtgärder för ett arv, säger akademisk chef Gustav Redalen av den norska Building Company. Mer om vad hantverksföretaget kan erbjuda dig hittar du om du läser här.

ADVERT

Mest populära