All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Dyra förluster när man reflekterar gamla hus

Även om det var tänkt att öka värdet av huset genom att borsta upp, kan det visa sig vara motsatt. Efterisolering sparar power churns, men felaktig prestanda kan orsaka svamp och rotskador, vilket kan vara mycket dyrt att korrigera.

När du väljer gamla hus kan du inte alltid välja moderna lösningar och material. Många tycker också att allt som ser utslitna måste bytas ut med nya.

Således kastas ursprungliga delar, vilket gör att huset blir estetiskt skadat. Få kunskapen och ge det det jobb du inte klarar av en hantverkare som kan gammalt hus!

  • Komma igång: 6 Tips för att hitta rätt hantverkare

Vi talade med Byggvernlosen Fredrik Jensen.

Som snickare och BA i byggnadsskydd från Gotland är han allmänläkare för gamla hus. "Själva och charm är inte strimlare", säger Byggvernlosen.

Ska du kolla upp - kontrollera att du inte gör de förluster som kostar de flesta dollar:

1. Felaktig efterisolering

Det kan vara mycket pengar att spara på elräkningen genom att isolera gamla hus. Men det kan bli riktigt dyrt om inte jobbet är klart! Felaktig efterisolering i gamla hus leder till mögel, svamp - och så småningom ruttande skador.

Mögel och svampsporer kan orsaka allergiska reaktioner och förvärra astma. Råtta skador kan vara dyrt att korrigera. I de fall där raidattackerna är på lagerstrukturer finns det också en fara att byggnaden kan kollapsa.

- När gamla hus repareras är principer ofta avsedda för nya konstruktioner. Husen blir hybrider när det gäller tekniska villkor, och de blir kopior av sig själva när det gäller åldersuttryck , säger Jensen.

Olika byggkonstruktioner måste isoleras på olika sätt.

Felaktig isolering har lett till taket efter några år. Foto: Byggmester Frank Berg

2. Ler i golvet

Avlägsnande av stubbluftslera kostar mycket och är ofta bara mycket, väldigt dumt. Mot källaren kan det få en effekt att ersätta lägret med isoleringsmaterial.

Om du bor på 2 våningar, eller om du har en granne nedan, vill du ha det så ljudisolerat som möjligt. Stubbloftsleira är tung och isolerar endast mot ljud, inte mot förkylning.

  • Kontrollera var du bor: Upp till $ 45.000 skillnad för bygglovstillstånd

Varför är det dumt att ta ut det då?

1: Du kan fortsätta låta din granne på golvet värma din lägenhet.

2: Du saknar en arg granne som inte kan förstå varför de nya grannarna så galet stör mycket mer än de tidigare.

3: Du sparar pengar på extraktion, isolering och nya golv.

Mognaden har kommit långt, men fönstren har varit i 80 år. En liten ny linfrö färg och de är lika trevliga igen! Foto: CEWG

3. Byta fönster

Många tycker att fönstret måste bytas om färgen blinkar.Då väljer du att kasta guld och köpa kullersten dyrt. Det finns anledning att ditt fönster har funnits i nästan 100 år!

INTE nya fabriksbyggda fönster lovar att vara så långa. Det är billigare att återställa de skadade windows än att byta alla.

- De gamla fönstren är ofta gjorda av bra material, nämligen kvaerike träets kärna. Detta ger windows en lång livslängd utan tillsats av kemikalier.

Jensen har ingen tvekan om att de gamla rutorna kan vara lika bra som nya, med enkelt grepp.

  • Något för dig? Det här huset har bara genomskinliga väggar

SINTEF Building Research har nyligen testat traditionella fönster med inredningsfönster. Resultaten visar att fönstren kan vara bra. Detta kommer att behålla mer ursprungliga fönster i äldre hus som upprätthålls.

Kärnväv

Gamla fönster är handgjorda i en kärnväv. Glasögonen är vanligtvis robusta och bryter ljuset på ett fint sätt, fönstren kan bibehållas och göras för att hålla.

I många fall, löst färg och smuts, måla och måla med linfrön färg. Då kommer de att vara i 100 år! Måste du ändra eller så småningom sätta huset tillbaka till sitt tidigare utseende - kom ihåg att få den kvalitet du betalar för.

4. Fel färg

Skrapet för många är när det bubblar på väggen och du får aldrig ett bra resultat - och då måste plagget bytas ut.

Varför bubblor det på väggen? Speciellt under perioden 1930-1960 gjordes beläggningarna med mycket kokt linolja när huset var nytt. Detta gjordes eftersom oljan tar bra hand om träet.

Men när du målade på den här panelen kom bubblorna. Linoljemalingen var skyldig.

Under tiden har väggarna målats med olika typer av färg.

- Du kan måla för att försköna eller att bry sig om träet. Oljor är bra för material som utsätts för vind och väder. En plastfilm för att dekorera huset ger inget skydd på den dag det börjar brista, säger Byggvernlosen.

Om det inte hade målats med täta, moderna plastmålningar ovanpå linfröoljan, som ursprungligen skulle det inte bubblas och flakas så illa på många ställen.

  • I detta hus är alla återanvändningar - badrummet kostar 617 kronor!

Tät färg ökar också risken för skador på det gamla huset. All färg bryts upp och fukt tränger in i trädet. Problemen uppstår när denna fukt inte flyter genom den täta färgfilmen.

Den bästa lösningen för huset är att skrapa loss gammal färg och måla igen med god kvalitet linfrö färg. Måla med tunn kappa och låt den torka väl mellan kapporna.

Gamla trä får nytt liv med rätt färg. Foto: Else "Sprossa" Rønnevig

  • Uff da! 12 hemprojekt som inte gick helt efter planen

5. Sälj mousepad som russin?

Många slänger de gamla dörrarna och köper nya. Detta är ett stort misstag! Värdet på ditt hus kommer att minskas avsevärt om du byter ut originaldelar. För att inte tala om de gamla järnugnarna!

Byggnadsskydd Lösningen är inte i tvivel: - Det finns kriterier för hur något ska fungera, men inget recept på vad man ska göra för att fascinera. Trendigt mode går snabbt på datum, medan all erfarenhet visar att gammal inte är kuliss. Glöm en stilad bild. Set med stil och stil!

Erfarenheten visar också att köpare av gamla hus letar efter detaljer som listor, stuckatur och originalfyllnadsdörrar. Om du undrar om det finns en kvalitetsskillnad på den gamla dörren och en ny - försök att lyfta dem. De nya grejer Farmor ensam, den gamla du måste ringa dina kusiner för att komma på plats.

  • Få larm från flera larm (kommersiell länk)

Många tycker också att en liten skakig och ojämn klädsel på huset behöver bytas ut. När inga dressingstabeller är lika stora upp och ner? Då har du en superkvalitets yttervägg, eftersom den har varit där länge! Här plockas och pläteras varje bord med hand - och med lite omsorg kommer det att vara några hundra år.

Som originaldelar ersätts med nya i ett modernt design språk har du inte längre ett gammalt hus. Du har inte heller något nytt. Det finns ingen stor efterfrågan på estetisk förlust.

6. Dålig planering

Lär känna ditt hus! Varför? Vänta bara tills du ser underpunkterna här: Först och främst måste du ta reda på om huset är skyddat eller om det befinner sig i ett område som regleras för bevarande. Är det skyddat innebär att samhället har ansett ditt hus så värdefullt att det måste tas extra hand om.

Att ha en bra dialog med myndigheterna kan vara dyrt. Kontrollera om du kan ansöka om bidrag för restaurering eller om du kvalificerar dig för befrielse från fastighetsskatt!

  • Gör klart: Observera falsk godkända byggprodukter

Det finns också mycket pengar att spara i förväg för att ta reda på vad måste göras , vad ska göras och vad kan göras.

Listan över saker framåt är ofta större än vad som faktiskt är nödvändigt. Och då är det okej att inte stöta på dyra och obehagliga överraskningar under vägen.

- Hus och egendom är det största värdet de flesta har. Och de kommer att ta hand om husen så väl som möjligt. Konsekvensen av bygghållande är följaktligen inga tråkiga hinder, men en hjälp för att förstå och hantera huset på bästa möjliga sätt, både i funktion och form, säger Jensen.

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära