All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Exotiska transformation

Lägenheten vägen var vit och neutral, men nu var ägare matade ljuset och kände ett behov av att vara lite galen. Med en svaghet för österländsk mysticism, feta guldramar och blanka tyger i taft, siden och velour, var hon redo att göra något lite utöver det vanliga. Med hjälp av interiørkonsulentvirksomhet Siv Munkberg Brenne, IFI, Allers och Möbler rådet, resultatet var en underbar, exotisk oas med himmelssäng, dold garderob och lång arbetsbänk.

Rummet i två rum

Rummet skulle tjäna mer syfte; arbetsplats med stort skrivbord, logi för gäster och förråd för kläder och säsongsbetonade kläder. För att utnyttja utrymmet på bästa möjliga sätt föreslog därför inrikes konsult Siv Munkeberg Brenne att rummet delades in i två zoner; en gästzon och en arbetszon. Detta löstes genom att använda två olika tapeter, dekorativa tapet med guld palmer på en svart bakgrund i gäst zon och massivt guld tapeter i arbetsområdet.

Hidden Storage

En viktig princip är att små rum borde ha gömd lagring. Skyddsdörren var därför en bra lösning. Dörrarna tapeterades med samma tapeter som väggen, vilket gav ett helhetsintryck och praktiskt taget dold inredning. Några gamla Billy hyllor från Ikea fick också ett nytt liv, men nu bakom gömda dörrar. Ramverket var målade rosa och dörrarna tapeterades med bristen på den rosa botten - resultatet blev ett unikt skåp med särdrag.

Lush Textiles

Textil blev ett viktigt element i denna renovering. Tunn voiler i gul och orange användes för sängen. Kuddar i många storlekar sys i de vackraste textilkombinationerna. Här användes sammet, taffeta och siden till varandra - bara gå vilse! Bäddsäcken var gjord av en gammal sari, som hade en cutie cutter i matchande taft.

Exotisk himmelssäng

En ramsäng som ägaren haft tidigare var en bra utgångspunkt för en exotisk himmelssäng. Sängen placerades i mitten av rummet som en rolig galax. Och en sådan säng kan faktiskt tillverkas av dig själv.

Så här gör du:

1. Klipp till fyra stockar (98x98mm) i önskad höjd (minst 2 meter).

2. Fäst timmerna på rammadrassen med kraftigt vinkelfiber.

3. Skruva sedan den tunna pråmen (36x48mm) i toppen av pinnarna.

4. Skapa spetsskiva med en platta som en mall och önskad båge till spetsskanten på en 12 mm MDF-platta.

5. Borra sedan i 18mm hål i varje böja.

6. Sågformen av spetsens kant och pensel med sandpapper.

7. Skruva och lima spetsskivans kant till kanten med filens topp.

8. Klipp ut fyra bågar / spetsar extra till sängkläderna. Mät ca 30 cm ner på pinnen, borra och limma.

9. På toppen av varje inlägg kan du placera trappbollar som ger ett professionellt resultat.

10.Slutligen måla sängen i önskad färg.

ADVERT

Mest populära