All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Exempel: Med eller utan högspänningsladd?

Idyllisk eller industriell?

En av de bostäder vi fick höra om är ett fristående hus där huvudpresentationsbilden i annonsen hanteras. Hur mycket är en definition fråga, men enligt en granne, det ger en mycket falsk bild av verkligheten.

Läs också: Foto manipulation i bostadssektorn

- Det är vanligt att byta ut mulen himmel med blå himmel, säger Bjørn Amundsen, fastigheter DnBNOR egendom och mäklare för annonsen.

Han visar att högspänningskabeln och en annan högmast förekommer i andra bilder i internetannonsen.

- Hade vi ville dölja det faktum att det fanns trådar där, hade vi tagit bort alla bilder där ledningar och mast visar högspännings. Om du tittar på annonsen kommer det att visas.

Okej?

Titta på bilderna nedan. Tycker du att det är ok att retuschera / ändra bildvinklar som här? (För stora bilder, kolla bildespesialen.) (Closed)

Nej (83%) 212

Ja (13%) 34

Vet inte (4%) 10

Avstvemningen inte kontrolleras och reflekterar bara läsarnas egna åsikter.

Att det finns konstant rök från fabriken återvinns också: Det fanns ingen rök på originalbilden - det var bara en tråkig bakgrund. Vi bytte ut den till en lite snyggare himmel, säger Amundsen till DinSide Housing.

Han hävdar att det kan vara lönsamt att ta bort saker som högspänningskabel från en bostadsannons. - Det går inte att ta bort högspänningsledningar i bilden - man ser dig genast se fastigheten.

Han indikerar att till exempel inte fabriken är borttagen i bilden.

Klicka här för att se vad den norska fastighetsföreningen säger om manipulering av bilder.

FOTO: DinSide (. T V), DnBNOR Estate (. Centrum och t H) mer

ADVERT

Mest populära