All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

EWAVE minskar strömförbrukningen

Vi använder el för miljarder kronor. Även på våren och sommaren ökar konsumtionsstatistiken. Enligt Statistiska centralbyrån använder norrmän 10 gånger mer kraft än världsgenomsnittet. Endast islänningar spenderar mer per invånare än Norge.

Det finns värme, vattenvärme och belysning som utgör de största utgifterna.

Så företaget Environmental Guard AS nu utvecklat EWAVE, en energidisplay som mäter energiförbrukningen i monetära termer. Effektdisplayen hjälper till att visualisera vår strömförbrukning och hjälpa hushållen att spara ström.

- När du klargör den ekonomiska vinsten genom att spara makt tror vi på en omedelbar inverkan på de flesta hushåll. Därför har vi utvecklat en produkt där kronorna är synliga per kWh du konsumerar. Hur kan energiförbrukningen är direkt kontrollerad, säger Stein O. Rivelsrød, som tillsammans med Gunnar Will Berg grundare produkt.

Saver 4500 per år Investigations Miljö Guard har åtagit sig i samarbete med Sintef visar att EWAVE kan hjälpa ett genomsnittligt hushåll minskar strömförbrukningen med upp till 20 procent. För ett hushåll med en årlig elförbrukning på 25 000 kWh motsvarar en minskning med 20 procent en minskning med ca. 4 500 kronor om året.

- eWave kan användas året runt, vilket ger en betydande minskning av strömförbrukningen. Det är lätt att hålla reda på hur mycket kraft du spenderar i dollar och öra, säger Rivelsrød.

Mer information: www. miljovakt. nej

Detta ärende har inte skrivits av Vi i Villas, men är ett pressmeddelande.

Läs också:

Bra vinterråd för ditt hus

Vinter kan vara en stor stress för huset. Men med några enkla steg kan du förhindra kostsamma skador.

ADVERT

Mest populära