All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Allt du behöver på bostadsjakt

Debuten som husägare kan Var en överväldigande och stressande upplevelse. För de flesta av oss är bostadsinköp den största investeringen vi gör och vi lever alla till att köpa katter i väskan.

Samtidigt finns det väldigt få debuting-hemköpare som har teknisk expertis och omfattande kunskaper om vilka element som karakteriserar ett bra och dåligt hem. Med andra ord är det få som är säkra på vad man ska leta efter när man tittar - och vilka frågor borde du fråga ägaren och mäklaren.

Husägarnas federationer varnade tidigare i år för att köpa bostäder efter mageförmågan eller på grund av inredningen. De gick så långt som att säga att mannen skulle ta ansvar för köpet av huset . Men med vår hjälp ska alla kunna göra ett väl övervägt och välinformerat val.

1. Mini-Course före Visningar

DinSide ger dig idag en lista som adresserar de allra flesta aspekter som är värda att tänka på när man köper ett hem. Idag har vi tagit upp radhus, delade bostäder och villor, under de närmaste dagarna kommer vi att få en motsvarande lista anpassad till köp av lägenheter.

2. Verktyg för användning på Visa

Vår lista kan därmed användas som en mini-kurs före du börjar hemköpet. Samtidigt kan listan användas som verktyg av dig som kommer att köra runt på en mängd olika visningar innan du äntligen landar och vinner budrundan.

När du har varit på fem-sex visningar över en vecka är det enkelt att börja blanda de olika objekten. Var det verkligen radhuset i Røverkjøpveien som hade fuktavlagringar i källaren, eller var tvillinghuset i Kattesekkgaten? Vilken egendom har det egentligen som hade ett nytt tak och full höjd vid det stora taket? Och var hade de en oaktsam oljetank som borde ha tagits bort?

Vet vad du köper

genom att skriva och använda vår lista aktiv på vyerna, kan du sedan lugn sitta ner och systematisera de styrkor och svagheter i de olika bostäder. Således kommer du förhoppningsvis att sluta med ett hem som inte överdriver dig med stora och oväntade extrakostnader.

Favoritlistan finns här. (pdf 77 kB)

Letar du efter en lägenhet? I den här artikeln hittar du en att göra-lista som passar dina behov.

Lycka till!

Finns det något du tror saknas på listan? Ange dina förslag i debatten längre ner på sidan.

ADVERT

Mest populära