All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Allt kan göras vattenavvisande

Flera saker kan naturligtvis gjorts: Den största investeringen är att ersätta alla tabeller, ett alternativ är att slipa trä - en större process som också. Men du kommer också mycket med med ren rengöring och oljebehandling. Här finns också en pigmenterad uteplatsolja (gråvit) som täcker många grovheter.

I efterdyningarna av en sådan behandling skulle en regelbunden, årlig underhållstvätt vara tillräckligt - och sedan ta en annan rens- och oljebehandling när behovet är det igen.

Hur man gör

1. SPYL: Träet spolas rent med en trädgårdsslang för att bli av med allting. Behandlingen bör helst inte tillämpas på alltför mycket solljus och värme - ordentligt våt, det borde alltid vara när rengöringen börjar.

2. TERRASSERENS: Applicera vått mot våt på terrassen med en tvättbox ansluten till en förlängningsaxel. Ta ett fält i taget. Följ anvisningarna på tvättmedlet - blanda det med vatten eller använd utspätt om terrassen är mycket smutsig.

3. SCRUB: Scrub samma region i längdriktningen med terrass talet, nu med en mer kraftfull golv eller terrass scrub. Det tar bort smuts och fett av alger.

4. SKYLL: Blötlägg uteplatsen noggrant med havre - alla rengöringsmedel måste avlägsnas innan de är färdiga. Träet måste torka i en eller två dagar - beroende på produkt. I gott väder kan tillräcklig väntetid skäras före oljebehandling, men helt torr, ytan ska alltid vara.

5. TERRASSEOLJE: Terrassoljan appliceras i fält med en målningsrulle. Träet är mättat bra eftersom oljan är pigmenterad. Använd sedan en långdriven dryck under lång tid för att stryka oljan ordentligt och ta dig mellan borden. Här är det en stor fördel att använda två förlängningsaxlar för att undvika att växla axeln från rullande till extrudering.

Nytt träverk krävs vanligen två lager, men i tidigare behandling visade sig det vara tillräckligt med en. Oljan bör inte bilda en film utan förblir övervåningen timmer för att förhindra uttorkning och sprickbildning - förutom att vara vattenresistent.

6. FERDIG: Oljebehandlingen säkerställer att även ett kraftigt nederbörd lämnas ovanpå träet. Terrassen har blivit vattenavvisande.

ADVERT

Mest populära