All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Vardagslyx för dina fötter

Det är något med heltäckningsmattor ... Den mjuka yta som lätt kan encircleth tår omedelbart ger en känsla av lyx och bortskämd.

- Jag har vägg till vägg mattan i sovrummet själv och har inte ångrat det en sekund. Det är något speciellt att lägga fötterna i varm ull på morgonen. Jag brukar jämföra det att sätta dina ben i dagg vått gräs på sommaren - det är samma mjuk känsla, säger Bjorg Owren, creative director på IFI. nr.

Ännu mer populär

Det finns fortfarande mer vägg-till-vägg mattor för sovrummen. Vi väljer goda kvaliteter och varma färger, vilket ger oss en känsla av välbefinnande vi jakter på en hektisk dag. Ulltäcken är bland dagens mest populära, men andra naturliga ämnen och syntetiska kvaliteter används också i stor utsträckning.

De gamla myter om ohälsosamma mattor har länge dödats, och så länge som du dammsuger regelbundet (som du gör med ett hårt golv), finns det ingen anledning att befara att mattor finns inget värre för klimatet än någon andra våningen. I själva verket är det så att mattor kan vara fördelaktigt för luftkvaliteten, eftersom dammet lägger sig i vila på mattan i förväntan av dammsugaren, i motsats till utsläpp i luften vid minsta rörelse.

Mattan från Jacaranda / Intag är en stor bidragsyter till rummets lyxiga känsla.

ADVERT

Mest populära