All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

ÄNnu dyrare TV-kanaler?

Frågan om huruvida du som individ kommer att få välja exakt vilka kanaler du får hemma, i stället för den nuvarande praxis; Där du får ett mjukvarupaket luras huvudet, har du temperaturen i tv-industrin.

stridstuppar

Å ena sidan är de stora distributörerna (Telenor, RiksTV, GET) och internationella TV-kanaler svär fortfarande programpaket, medan medieföretag (med TV2 och Schibsted grupp) lauds gratis kanalval.

Enligt kampanjen är den viktigaste punkten att TV2 att distributörer i dag förhindrar det fria flödet av innehåll, och , inte minst utvecklingen av norska kvalitativt innehåll (hela tirad får du här).

Dagens pressmeddelande från de stora utländska TV-kanalerna är inte oväntat genom att slå motsatsen: ?? Vi tror att en order att köpa kanalerna en efter en kommer inte att vara till nytta för konsumenterna, men i stället leda till att priserna kommer att öka och att fler goda nischkanaler kommer att försvinna från norska TV-skärmar, säger Charlotte Repholtz från National Geographic.

Vad vill du ha? (7%) 227

Oroa dig inte ... (5%) 58

Nedstigningen är inte kontrollerad och speglar bara läsarna egna åsikter.

Och hon är inte ensam, alla dessa kanaler (Discovery Networks Nordic, National Geographic Channel, Eurosport Television AB, NBC Universal, BBC World News och BBC Worldwide, Travel Channel, Disney, The History Channel, NonStop Television, Turner Broadcasting Systemog MTV Networks) har nu samlat in och lämnat in ett samrådsdeklaration till Trond Giske och co.

Dålig digital-TV? Kontrollera om du har din skuldandel

Norge är för liten

- Det största problemet är att den norska marknaden är för liten, fortsätter Repholtz. Det kommer inte vara för internationella aktörer att spendera mycket pengar på marknadsföring och lokalisering för att vara konkurrenskraftig. Följden kan bli att de hellre skära alla investeringar i Norge och vi förlorar lokaliserade sändningar med Norwegian text norska programansvariga etc.

- värsta fall kan givetvis vara att kanalerna drar ut ur Norge. Då förlorar vi både mångfald och val, vilket kommer att minska kvaliteten på TV-erbjudandet ", avslutar Repholtz.

Men vad tycker du?

Dela med oss ​​i debatten längst ner.

Läs också: Vilket kanalpaket ska du välja? Fakta:

Kultur- och kyrkdepartementet överväger nu huruvida en order bör åläggas distributörer att erbjuda alla tv-sändningar som enskilda kanaler. Samrådstidpunkten löpte ut den 27 januari 2009.

Källa: Kampanj och pressmeddelande från National Geographic.

ADVERT

Mest populära