All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Fel och brister i bostadsköp

Påståenden om fel och brister i bostadsköp är vanliga orsaker till konflikter i bostadsförsäljning. Också Vi i villaläsare har haft problem med bostadsinköp.

Vi har hjälpt fler läsare som har kontaktat kunskapen med just sådana problem. Hans råd är konsekvent detsamma: skicka skriftligt klagomål om du upptäcker vad du tycker är fel och saknar hemifrån.

Avvikande område

En läsare har upplevt att lägenheten han köpte nytt i 2006 är 3 kvadratmeter mindre än BRA mäklare avslöjas. I stället för att vara 61 kvadratmeter, som en mäklare informerad, har en oberoende skattebetalare funnit att lägenheten har en BRA på 58 kvadratmeter.

- Är det något jag kan eller borde klaga till utvecklaren? Och i så fall hur ska jag gå vidare och vilken kompensation ska jag skicka in? fråga läsaren.

Advokat Elaine Syvertsen i advokatfirman Grande & Co svara på den diskrepans som uppgår till mindre än 5 procent, är på gränsen till vad som anses vara en defekt eller ett avtalsbrott.

- Jag skulle dock rekommendera dig att skicka in ett skriftligt klagomål till säljaren, och det skriver att du nyligen genom mätning av lägenheten, har avslöjat att det var 3 kvadratmeter mindre än upplyst och att du tror att det är en brist efter avhendinsgloven , som du behöver kompensera för en relativ prisreduktion. Be om ett snabbt svar, och senast 14 dagar efter brevets datum rekommenderar Syvertsen.

Läs också:

När får du en dokumentavgift?

Staten kommer att ha pengar vid varje hörn, även när man köper ett hem. Men det finns vissa undantag.

Lägenheter för svårigheter: Flera läsare har upplevt fel och saknas vid köp av lägenheter.

Fel i försäljningsuppgift

En annan läsare har också funnit att information i försäljningsuppdrag inte överensstämmer med verkligheten.

- I försäljningsuppgiften anges att väggarna i lägenheten har glasfiber, men det visar sig att detta inte är fallet. Vidare sa de i försäljningsuppdraget att varmvatten ingår i den gemensamma kostnaden, men det är inte heller sant. Vad jag undrar är om vi kan kräva ersättning för något av detta, fråga läsaren som kallar TrioCao.

Syvertsen rekommenderar läsaren att skicka ett skriftligt klagomål till säljaren, skattebetalaren och fastighetsmäklare.

- Få i klagomålet vad du tycker är felaktig information, och att detta i din åsikt är en brist efter köpeavtalet och fastighetsförsäljningar, kommer du att kräva en minskning och / eller ersättning pris. Be om ett skriftligt svar inom 14 dagar, säger Syvertsen.

uppsåtlig ljuskälla

Ett par som köpte lägenheten i vår, såg dagens ljus i badrummet är inte att lita på.

- Strax efter att vi flyttade in upptäckte vi att ljuset stängde av badrummet i det nya och nejet.Först var det sällsynt och det kom tillbaka ganska snabbt. Problemet uppstod verkligen när ljuset började stängas av oftare. Igår kväll gick det ut och det har inte kommit tillbaka, säger paret, som tror att den tidigare ägaren måste ha känt till problemet utan att informera dem om det.

Läs också:

Att ge den traditionella stugan ett nytt liv

Med en passion för inredning och mer bra idéer förvandlade Annette och Christian den traditionella stugan till sin egen drömkabin.

Härför rekommenderar Syvertsen att köparen skickar säljaren ett skriftligt klagomål.

- Detta ska ske så snabbt som möjligt! I klagomålet beskriver du kortfattat vad du upplever som ett problem, och enligt deras uppfattning är det här en säljare måste ha varit medveten utan att informera dig, eftersom det såg ut så snabbt efter att ha tagit över. Be säljaren att fatta ett beslut om klagomålet inom en kort tidsperiod och be om att säljaren är intresserad av att korrigera bristen, säger Syvertsen.

ADVERT

Mest populära