All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Erlend (27) som kör ryska vagn med ett leende

I själva verket är den senare gäller för Erlend Dammen Elverum. På bakrutan är det klart och stort "Made in Russia". Och det finns ingen skåp, gardinen Lada visar han, men en blank mörk mörkröd bil.

- Detta är en Lada 111 1, 5 GTE 16V från 2003, han spelar läxor.

Så 111 modell, vilket innebär vagn, medan sedan kallas 110 och kombineras med sluttande aktern kallas 112. Bilen har en, 5 liters motor med 16 ventiler och 91 hästar, förvaltar 185 km / t och använder åtminstone 12 sekunder till hundra . Ganska normalt allt, även med västra ögon.

Lada-dilla är ärvt

Och det är ingen slump att Erlend kastade sig över den här bilen.

- Nej, jag har haft mani Lada och andra östliga bilar så länge jag kan minnas, åtminstone sedan jag var 13-14 år gammal. Mina farfar hade tre Ladaer vardera. Jag föll speciellt för 1500 S modellen med dows krom galler och sportiga instrument med en blank ring. Och så blev det Lada på mig.

Inte många sätt att känna igen den här bilen på vägen. Foto: Geir Hovensjø mer

Erlend kom över hans Lada 111 i Kalifornien 2005. Där var det importerade nytt från Danmark 2003. Lada importeras nämligen fortfarande många västeuropeiska länder, men i Norge tog finalen på millennieskiftet.

- 64 500 kronor är inte dåligt för en tvåårig 62 000 kilometer bil? fråga Erlend. Nu har det rullat drygt 90 000, utan några speciella problem.

Inredningen är gjord av solid hårdplast, precis som Honda CR-V eller Toyota RAV4. Foto: Geir Hovensjø Visa mer

Precis som en modern västerländsk bil, dvs?

- Neeei ... Erlend ritar lite på den.

- Inte helt. Det saknas mycket när det gäller säkerhet. Det finns inga ABS-bromsar eller krockkuddar.

- Har inte servostyrning heller. Och växeln är också slarvig. Men i gengäld har det några andra ovanliga funktioner. Till exempel, manuell startspärr som förhindrar stöld. Och det har värmesystemen inställda till antalet grader. Och de hydrauliska hissarna på motorcykeln är nästan lyxiga. Elektriska fönster på alla dörrar, men konstigt inga värmesäten, även den är avsedd för Sibirien.

Om något skulle hända är Hedmark som tidigare full av Lada-kunniga mekaniker ...?

- Nej, långt ifrån Erlend-staterna.

- Gamla Ladaer går bra men inte det här. Närmaste verkstad ligger 35 kilometer bort, i Bredsjø, mitt i den svenska vildmarken. Delar är emellertid inte svåra att erhålla.

En 1, 5 liter motor med 16 ventiler och 91 hästar lurar under huven. Den arbetar 185 km / h och förbrukar drygt 12 sekunder till ett hundra. Foto: Geir Hovensjø mer

har också två veteraner

Lada vi alla minns, den gamla, vinkel ur-Lada som kom 1971, var faktiskt producerades fram till 2012 - det vill säga 41 år.Och Erlend har två exemplar. Om du är Lada-man, är du Lada-man.

- Det var där Lada intresse började, säger han.

- Jag tittade överallt efter 1500 S, och sedan hittade jag en 80 modell på västsidan av Glomma 2003, starkblå i färg, men inte exakt avståndet. Det hade omfattande restaurering till. Det behövde mycket karosseri, och jag var tvungen att se en hel del för att bra delar saknades, små bitar som klipp och listor är värsta. Men två år senare var jag klar, och nu är det bara det.

Den andra är ett år yngre, en röd 1300 S som uppträdde i gott ursprungligt skick.

En västerländsk bil blandar också in i samlingen. En Neckar från 1965, en tysk byggd version av Fiat 600, en liten tofs med en motorcykel.

Och några mopeder ...

- Tempo Corvette från 1964, Honda CD50 från 1975, Suzuki FZ50 från 1985, Erlend träffar. Far Bjørn Dammen blandar sig i samtalet:

- Det är lite mitt fel, säger han.

- Jag har aldrig haft en stor känsla för dessa östliga bilar. Men jag har en 54-modell amerikansk Ford, en Opel Olympia 1200 från 1961 och en 1920s populärvagnsbubbla. Dessutom tre mopeder.

- Ungdomar som Erlend kan göra mycket värre än att samla gamla bilar, säger Bjørn.

Erlend är medlem i Norwegian Club MIG Register, som inte har något att göra med inkontinens.

- Det betyder Moskvitch, Izh och Gaz, tre sovjetiska producenter som levererade olika märken och modeller. Vi hjälper varandra med tips och tips.

- Utländsk är centrum för den förbindelsen, tillägger far Bjørn.

Lada 111 stationvagn rymmer 450 liter bagage. Fyra dörren sedan ringde 110 och femdörrars halvkombi 112. Foto: Geir Hovensjø mer

I tyska hits

- Jag har inte riktigt många kamrater i Norge, åtminstone inte i min åldersgrupp, medger Sunderland. "Jag måste åka utomlands för att möta sådana människor.

Han tänker först och främst på OMMA-träffarna i östra Tyskland. Ost-Mobile-Meeting-Magdeburg, och OMMA låter också lite som mormor, vilket betyder farmor.

- Jag har varit där med Blåstigen i två på varandra följande år, som den enda norska. Hit 700-800 bilar springa från många länder. Alla Eastson bilar från 1946-talet till Berlinmuren föll 1991 för att delta. Här kommer det till chaja, sachsenring, saporoshez, zil, tatra och allt annat från öst. Gör ...?

Ej fullständigt. Men det låter intressant.

- Du har aldrig velat ha någon annan bil än Lada, när Erlend ...?

- Jo ... Har undrat över gamla Skoda.

LADA 111 16V

Debuterade 1995.

Motor: Tvärgående 4 cyl. 1, 5 liter.

Körning: Framhjulsdrift

Kraft / vridmoment: 91 hk / 128 Nm

Topphastighet: 185 km / h

0-100 km / h: 12, 5 sek.

Förbrukning: 0, 75 liter / mil

L / B / H: 429/168/148 cm

För axelavstånd 249 cm

Vikt: 1130 kg

ADVERT

Mest populära