All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Fotavtryck primer på kartong

Att bygga verkligt hållbar, krävs respekt för miljön i alla led. Och i BREEAM-systemet är exempelvis miljöpåverkan av byggmaterialets hela livscykel viktigt för byggnadens klassificering. Då kan en kartong med golvprimer spela en viktig roll.

Cube it Simple är ett förpackningskoncept från Uzin, som levererar lim och primers för installation av golvbeläggningar. Förpackningen är återvinningsbar och miljövänlig och utformad som en kartong med vin.

76 procent mindre skräp

Efter användning delas delarna ihop och mappen viks ihop och sorteras som papp och pappersavfall.

Den första produkten som levereras på förpackningen är en dispersionsprimer för absorberande mineralsubstrat. Kartongen har en skruvmejsel och är gjord av återvunnet, FSC-certifierad kartong. Inuti är det en påse - en så kallad inliner - tillverkad av plast. Efter användning sönderdelas delarna och pappen viks ihop och sorteras som papp och pappersavfall. Plastpåse som plastavfall för förbränning. Det finns lite primer kvar i förpackningen, och inga delar är tillverkade av metall.

- Övergripande genererar Cube It Simple 85 procent mindre avfall än konventionella plastbägare, och 76 procent mindre avfall än konventionella plasthinkar, säger Bredo Christensen, inköp och logistik chef i Uzin Norge.

Sparar utrymme under transport

Även i produktionen är Cube It Simple miljövänligt eftersom kartongtillverkning kräver betydligt mindre energi än att producera en plasthink eller en kanna.

- Dessutom är fyrkorgslådorna enkla och ekonomiska att stapla på pallar under transport och förvaring, säger han.

Lådor i fyrstorlek är lätta att stapla utan dyr luft mellan.

ADVERT

Mest populära