All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Hall - hus första intryck

Vilka har funnit att det främre rummet ett hus elektrisk skrattar lägenhet kommer att vara trånga och små, inte är känd, men normen är mer lämpade för en tablett än i praktiken förmodligen har många erfarna lätt stöte över skor, kläder och diverse utrustning som ska användas snart.

Bifoga och vardagliga

Posten bör inte bara vara en nödvändig, tråkiga gate på vägen till ditt riktiga hem - det ska vara en trevlig del av hemmet.

Med lite omtanke kan det vara praktiskt i vardagen och roligt och inbjudande för en fest. När det här huset skulle renoveras, var det en olägenhet som måste brytas.

Verkade mindre

Innan renovering var hall trånga och små och full av bröstpanel, spegeldörrar och färgade døromramninger att dela väggytorna och hjälpte rummet verkade mindre.

Tak och furuplattor på golvet fick taket att fungera mindre än det faktiskt var.

Öppnas

I de flesta hem begränsas entreens av rymdstorlek. Det är så, eller snarare, i det här huset.

Nu är det tydligen varit betydligt högre, trots att den utgör exakt samma antal kvadratmeter som tidigare.

Lösningen var att riva en liten partition med en dörr in i köket. Resultatet var att även ingången till köket verkar öppnare och rymligare. Denna effekt förstärks ytterligare av det medvetna valet av nya tak, väggar och golv.

- Vi skulle göra interiören yngre och "fräschare" genom att öppna upp, gör allt ljusare och - framför allt - genom att tänka helhet helhet och hela betonar Ellen Skifjeld, interiørkonsulentvirksomhet.

Golvet betonar hela

Det gamla tallgolvet ersattes med keramikplattor med skifferutseende. Kakelarna fortsätter in i köket och hjälper till att betona att de två rummen utgör en omtänksam helhet. Kakelarna är ca 30 x 60 cm² stora. Genom att välja stora plattor får vi en känsla av att rummet är större.

De grå plattor är lätta att rengöra och de grå lederna spjäll skillnad mellan dem och ger rummet en helhet.

Taket lyfte sig upp

Väggen togs helt av och gipsskivorna monterades på taket. Gipset är förstärkt med förstärkt tyg och målade vit. Det klara vita taket gör rummet ljus och lätt och gör taket högre än för renovering. De två rummen hänger nu ihop i en större och mer luftig enhet.

Ta bort väggar

Det fanns en period då någon hyresvärd med respekt för sig själva, installerade bröstpaneler i varje rum. Idag föredrar vi att ha smidiga, rena ytor. Kommer vi bryta upp för att få lite variation, vi väljer att antingen skapa en fond vägg med färg eller tapet. Men i den här smala ingången fanns inget utrymme för en sådan sak.

Här handlade det om att göra rummet större och undvika onödig inredning och uppdelning. Väggarna var därför målade i samma färg som köket; igen för att betona att de två rummen utgör en helhet.

ADVERT

Mest populära