All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Njuter sensommaren i trädgården

Det är väl känt att trädgårdsarbete kan göra undrar för din stressnivå.

Faktum är att även stängning kan vara bra för oss. Du kan också äta några av ogräs också.

Därför är det bra att veta att säsongen inte är över. Om du planerar bra kan du ha en trädgård som är trevligt att vara på lång sikt.

Tidningen Lev Landlig har besökt en trädgård som passar riktigt bra fram till sensommaren.

WHO: Mari Klauseth Hagen (38)

SYSSELSÄTTNING: Land-skapa-ar-ki-thatched, en gran-ma: Hagen Land-skåp. Har en fru i Idé-fa-brik-ken, en skrymmande-les-besättning i Ån-dals-nes. trädgårdslandskap. com

FA MI LIE man Hal-vor Hagen (42) och sol-ne-ne Her-on (10) & Jor und (7)

Där: nedskrivning re Mon-sau gård. Torvik i Rau-ma kom-mu-ne.

Dusk-reg-net har gett upp. I hans ögon möter en svärmor sina sex fjäderkläder - hus-truer - och höjer och spänner lagkorna i vått gres-set. Tidigare bussar, blommor, träd och grytor.

Gör-look verkar vara flagga-stan-gen stående och vajande-lätt i en stor, öppen plats i mitten av att ha gen - plast-sen där out-sik-ten är mest spektroskopi -vidta-ko-läder.

Ägaren på gården, Mari Klauseth Hagen (38), plockade upp några av de blommarröda blommorna. Nu räknar hon upp och behandlar den fjädrade känslan.

- Vi hade sökandet efter Count-lin-gen i höstas. Det dödade sex hay-downs, och det var inte så trevligt. Men nu har vi tittat här, säger hon.

Artikeln fortsätter under bilden.

PRAKTISK: Utrymmet används ofta, med enkel åtkomst från köket. Foto: Foto: Juni Witzøe

Många träd - skydd och gle-the

Runt fjorden och gårdsland skåp rei utseende Roms Mnts-le-ne sig i all sin jämna tyr-li-ge glans .

Mari bor på Ned-re Mon-s gård, i Torviks vik, omkring tjugo ki-lo-myter från Ån-dals-nes. Här bor också hennes man, Hal-vor Hagen (42), och Son-Her-Her-mannen (10) och Jør-und (7). Dessutom talar hon, bark bru Bru, de redan med dig, och hundra vin-ter-re-wild-sheep-as-the-eye- Utsikten är till bergen.

Som-me-ren är boet över. Men i trädgården finns det fortfarande blomningar, och nu finns det också de som kommer att tveka. Inom glansens glans, mellan arbetstid och fritid, erbjuder trädgården många trevliga saker att göra.

Trädgårdsgården främjades 2006, och kan aldrig vara komplett eftersom det är oöverträffad utveckling och förringning. Den består av ett stort huvudrum med två sinnrum på varje sida.

I söder till fjorden finns ett rum med frukt och bär-ha-ge. En med en rödhårig kran-kran-ser frukthågen och lämnar fåren ute när de går dit och ber någon annanstans om året.

Up-to-the-line bestod av ett enkelrum. Det fanns en stor gräsmatta och en häck. Det fanns också några fruktträd och plan. Träden stod på rätt linje - du.

- Med en sådan trädgård trodde man att det skulle vara praktiskt för gräsklippning. Men jag skulle vilja ha mer fresker, med många träd och däck - staudern.

Artikeln fortsätter under bilden.

MÖJLIGHET: Vänster: Växthuset är installerat i ett staket med gamla fönster som finns på ladan. Mitten: En flätad mantel och olika stauder slår in och ger en känsla av utrymme i trädgården. Höger: Stolen är gjord av björkpinnar. Det är trevligt att flytta några enkla möbler runt trädgården efter sol och skugga. Foto: Foto: Juni Witzøe

Den tidigare s-te hon gör, de gjorde en grov skidor-se:

- Och så kom ho-by-rymdprogrammet på plats direkt. Det var en av de bästa att se upp för en gård, uthyrnings-lease-hood, kycklinghus, ett litet drivhus och en kök-trädgård på plaza.

Då vill hon ha robusta träd. Träd sedan ner skugga-ge och tack. Hon var också inbjuden att gå till vinet.

- En dag var det en stor tränare och läsning av 17 lin-de-träd som var mellan tre och fyra meter långa. Vi plas-te-dem runt på en-för-en-men använder en mini-gravare. Efter tider undrade hon vad vi gjorde, säger hon och ler.

Förutom de nya träden flyttade hon också på trädsträdda träd och träd. Så fick hon ett stort rum i mitten.

- Rummet på övervåningen säkerställer att vi kan se det trevliga herrgård som vi har här - vi kommer säkert inte att kunna planera igen.

Romerna i Rom-rom delades av våld och gener som smickrade av le-ven de och den döda pilen. Hummen snugglar runt en rödmålad staittite. Trädgården har också mycket na-tur-stone, och en platta av trä.

Be-de-ne byggdes upp lite - något som är bra för plan-te -es-tillväxten. När det är möjligt har Mari använt både flattande verk av pil och sten.

Stauder, Arrow och Climbing-Eagles

Syftet med spelet är att dela upp och dela upp. Några av det Mari har jobbet-satsningen mest med är stau-de-ne. Inte bara kommer hon att skratta för att de är svåra att lära sig planer som kommer tillbaka år efter år. Men också för att hon ville ha en medmänniska-att-vara-de-ke i ha-genen.

- Jag har provat många bås. Huvuduppgiften har varit att finna upp till de som tycker bäst. Som ma-ri-kau-pe, bis-pe-hat, ge-ra-ni-um och forgetful syster.

Det finns många fina höstblomstrengade stammar, och just nu står maskarna och blommablommorna med sin goda doft.

Den ultramoderna karaktären använder henne som ett slags la-bo-ra-to-ri-um, där hon ser fram emot att hitta ut- Oavsett hur de står under hela året. Så vet hon också vad hon behöver för sina kunder.

Artikeln fortsätter under bilden.

Kjøk-ken-trädgård vid fjø-set

SWEET: Detta är porten till den lilla köksträdgård där det odlas sallad, ärtor, bönor, selleri och lök i god samverkan med sommarblommor - som Tagetes. Foto: PHOTO: June Witzøe

GRÖN: Ett kontinuerligt lock av rosestorkenebb bildade en fin kant på blomsterbädden.Det japanska körsbärsträdet är vackert även utan blomning eftersom det blir en fin form. Foto: PHOTO: June Witzøe

- Varje år går jag till ar-bei-it med kink-ken-ha-genen med friskt mod. I februari kommer jag se frön in och ta ut dem i kör-hu-set en peer-riad innan jag planerar dem ut på morgonen. Allt som fungerar bra. Men då finns det älvor, jobb och resor - och jag är missförstådd. Vad är kul är poo ter ter och morötter. Och då är det trevligt med urter.

När Hagen handlade om hur hennes axel ser ut, blev hon bland annat inspirerad av haunts utanför Lon-don.

Så här skapar du en trädgård

• Ska du bygga ett nytt hus, tänk på utomhuspoolen direkt - inte efter att huset är byggt. Se till att flygningen mellan köket och utomhusytan är så bra som möjligt. Gör de grunder som du måste göra i trädgården också - inte bara där hu-setet ska stå.

• Fördelen med att skriva en ingång. Du får inte gå hela vägen till ei-en-domsgrenen, då kan rummet vara för stort. Det är en bra idé att dela upp hästen i minnesrummen.

• Även om du har mycket utrymme är konsten bra. Bara om du har en medgård, har du allt.

• Det är viktigt att ha ett typiskt initialt par på tio. Använd en plantering som lägger till något under hela året. En bete med vingröna är bra med tanken på att vinteppet också är ganska långt i vår lan-it.

• Växt för klimatförhållanden. Vissa planer täcker inte de kalla vinster vi har i lan-det är det.

• Det är viktigt att ha träd i hagen. Plantera dem i tid - de behöver tid att växa upp.

Skottar med skinniga rum och med väggar av häckar. Ha-ger med rosor. Men hon har bara några rosor; som Austin Rose of the Tying Heritage. Idag är det en liten sommar röd och rosa av fällpenna.

- Ja, den här Engelska-blommiga blomman fan-tasic. Men roser har inte varit min förlovning, säger Hagen.

- Jag vill lägga en trädgård med planer som är bra markdäck och lätt att gå. Därför har jag funnit mycket om bladarbeten; både när det tar form, storlek och färg.

Som någon annan som inspirerar Hagen, de rika grannarna, Piet Oudolf, ten-ker Hon är ett mål att ha-genen kommer att fungera bra året runt. Och just nu är det en sensomaker.

- Men det är kul att titta på är inte allt. Det är bra att få jorden där ute. Att vara i trädgården är återskapande i sig. Det känns bra att gå ut hit och kyssa. Luke, pickup, slangte. Och drömma mig.

Ma-ristips till sommarträdgården

• Sommarperioden är en trevlig planeringstid - det säljs ofta på planer.

• Hämta allt från grönsaksgården före frostkvällen.

UTAN TUR: I hönshuset samlar en robust hane sina sex fjädrade fruar - och i rad slår de ut i det våta gräset.Utöver buskar, blommor, träd och stauder. Foto: PHOTO: June Witzøe

• Ljusstearin i likena.

• Har du kas-se grönsaksodling kan planera te-Jor-det från Kruk-ke-ne med att-mer-flower-Ter tomma mes här när look-son-genen är i tur.

• Ta bilen på hägen! Då är det lättare att planera-det-vi-återinvänder när vinmakaren anländer.

• Nya höstpriser!

• Ta en run-de har genen och bygga fi nes te bu-konsol, med GE-or-ge-ner, solhatt, röd nya per, höst fetknopp, flower-ren- fen-ni-kel och malurt druva.

ADVERT

Mest populära