All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Njuta av en utekök

->

¤fotoserie¤ Vi vet väl alla situationen: Det är en varm och härlig sommardag, och du be dina vänner och familj grillar. Solen skiner och "alla" trivs på terrassen medan maten är lagad. Du är även svettig och varm i köket med förberedelser och tillbehör. Summer Idyll? Nej, glöm svett och sträva inuti köket. ta det ut!

Med ett utekök kan du njuta av sommardagen och det goda nattlivet med gästerna när du lagar mat. Faktum är att det inte kommer att vara så mycket.

Arbetsplatsen

Det viktigaste är en bra arbetsbänk, helst i anslutning till eller bredvid grillen. Du kan antingen arbeta bänkskivan i trä eller vägg, eller du kan köpa en färdig modul. Det finns en mängd olika moduler i alla prisklasser.

För de nödvändiga köksredskapen är det lämpligt med lämpliga kurvor, hyllor eller krokar. Vissa verktyg kan hänga hela tiden, men skarpa knivar och annan specialutrustning är välkomna att återinsättas. Därför utrusta utomhus kök med serveringsbricka och korgar med bärhandtag.

Läs också:

Kök i öppen

BBQ säsongen är i full gång och det är härligt att njuta av uteservering under varma sommarkvällar. Varför inte få extra utrustning och flytta hela köket ut.

Grillen

Gas eller kol? Det är en smakkaka. Vissa föredrar gas eftersom det ger snabbare och mer justerbar värme. En aktiv utomhuskökare kommer sannolikt att njuta av en gasgrill med stekpanna och sidobrännare, då hela måltiden kan kokas utomhus. Andra svär på kol och hävdar att maten blir bättre på träkol. Hur som helst ska grillen och arbetsbänken placeras i närheten av varandra.

Vatten

Varje kök behöver vatten - även utomhusköket. Det kan enkelt göras med några hinkar, en tvättmaskin och en handfat. Lite mer lyxigt kommer att vara om du har möjlighet att ansluta vatten från kranen.

De flesta utomhuskök enheter levereras med lösningar anpassade för vattenanslutning från trädgårdsslang.

Läs också:

Torka dina egna örter

När du inte har tagit dig tid att laga örter, låt dem inte gå att spela. Vi visar dig hur man torkar örter.

Varmvattenanslutning krävs inte, du kan inkludera disken (det finns separata regler för utsläpp av grått vatten). Kom ihåg: Beg för utomhusbruk kran måste monteras så att kranen kan helt tömmas på vatten, om det inte kan brista när frosten kommer.

Power

Har du möjlighet att etablera en elektrisk kontakt i samband med utekök, både våffeljärnet och brödrosten tas ut. Kom ihåg: All kraft utomhus måste jordas och eluttagen måste vara ordentligt installerade (kontakten måste vara locket och den måste placeras i rätt höjd).

Plats

Det är ofta lämpligt att placera utomhusköket nära köket i huset.För även om du "tar allt ut", kan du behöva göra några resor in och ut ur huvudköket.

Läs också:

Växthus för nöje och njutning

På ett högt bergsområde med fri utsikt över havet har ett gifta par på Sørlandet format en drömgård för glädje och nytta med sitt eget växthus.

Tänk också på sol och vindförhållandena på uteplatsen. Om det finns många solnedgångar på din terrass, är det lämpligt att placera grillen på sätets nordsida, så att du inte behöver sitta i grillen. Ska du laga maten ut, kanske du vill tro att du kanske vill ha en liten skugga på arbetsplatsen. Maten är inte så bra i direkt solljus. Alternativt, skapa en skugga på arbetsbänken med ett stort paraply.

ADVERT

Mest populära