Energi 2017

none: Energi 2017

Fasad lift med isoleringsåtgärder

Fasad lift med isoleringsåtgärder

Det var inte förrän på 1950-talet att det var vanligt att isolera nya norska hus. Sedan gemensam isolering krav fart och från byggnormer för trettio år sedan som indikerade 10 centimeter isolering var det ökat till 15 centimeter 1987 medan minimikraven för nya bostäder har nu varit 20 och 30 cm. När du vet att cirka 60 procent av energikostnaderna i bostäder kommer att värma upp, är det uppenbart att det lönar sig att isolera igen.
Sträckningsförhållande

Sträckningsförhållande

Drag Dragningen skapas av det faktum att hetluft är lättare än kall luft. Så länge som luften inuti skorstenen är varmare än luften utomhus kommer det att bli ett drag i det. Om temperaturen är lägre inuti skorstenen kommer luften att kunna gå motsatt sätt, så kallad effekt. Detta kan hända vid stora och snabba temperaturfluktuationer i yttre luften.
Farligt varm spis

Farligt varm spis

I december 2003 fanns det 260 sådana bränder i Norge, med ersättning av 22 miljoner kronor. - Felaktig avfyring är en av huvudskälen till elden. Vått trä och lite spel kan bilda tjära eller kreosot, på insidan av röret och orsaka en skorstensbrand, sade skada förhindrar Odd Red i Union Insurance. En annan orsak till eld är att människor har installerat eldstaden själv och gjort fel.
Din

Din "hemliga" strömförbrukning

Det finns studier som utförts av International Energy Agency (IEA) visar att nästan 10 procent av energi som används i europeiska hem är för driften av klockor och små ljus i videobandspelare, PC är stereos, tv-apparater, tvättmaskiner, kaffebryggare och andra så kallade standby-funktioner hos vanliga hushållsapparater.
Mer gas kök

Mer gas kök

I år säljer vi ca 3500 gasspisar för stuganvändning. Trenden är att fler och fler köper kamin som också är utrustad med gasugn till hytten, säger VD Petter Lein i Primus AS, den största leverantören av sådana spisar. Gas är också i full fart i det norska hemköket. - Gas är i stark utveckling. Detta är en våg som vi ser komma, säger regissören Anton Hellesøy i nationell resurs Norwegian Gas Center nyhetsbyrån Newswire.
Checklista lager när man köper en värmepump

Checklista lager när man köper en värmepump

Efter regeringens beslut att stödja inköp av "energisparare" för privathushåll genom investeringsstöd för värmepumpar, pelletskaminer och automatiska system för strömförbrukningen kontroll, framträdde ett stort antal pumpleverantörer på den norska marknaden. Det finns dock relativt få seriösa importörer och leverantörer som säkerställer varaktig service vid underhåll och drift av värmepumpar.
Kommer att ha en panträtt på gamla ugnar

Kommer att ha en panträtt på gamla ugnar

Vi anser att åtgärden är positiv. Det är budgeterande överväganden som har gjort oss avvaktande. Inom ramen har vi goda miljöpolitik, har vi inte prioriterat sådant stöd, säger chefen för energi- och miljöutskott, Bror Yngve Rahm (Kr. F) nyhetsbyrån Newswire. Rahm håller dörren öppen för regeringar att komma in för att genomföra ett säkerhetsavtal senare.
Vad är en värmepump?

Vad är en värmepump?

Ett kylskåp flyttar värmen från insidan till utsidan av garderoben. Principen är densamma: Du får energi från omgivningen och flyttar den genom tryckskillnader till ett värmesystem där det kan användas för ett visst ändamål, antingen kylning eller uppvärmning. Funktion En värmepump extraherar således energi från omgivningen.
Så verkar en värmepump

Så verkar en värmepump

Följande översikt över hur värmepumpens interna system möter källan att hämta sin värme från och hur den ger värme till bostaden värmesystemet, kan vara användbar för husägare och potentiella byggare. System uppfyller I en komplett installation värmepump sker ett möte mellan de tre systemen: värmepump interna system, bostad värmesystem och värmekällsystem.
Spara ström så att den kommer att strömma

Spara ström så att den kommer att strömma

1. Energibehov En översyn av husets energiförbrukning börjar med att titta på vad du kan göra med bostadsbehovet. Ökad isolering och vindensitet utöver dagens krav skulle kunna minska mycket av behovet. Det kan vara värt att titta på, även för relativt nya hus och för nybyggnation. Tänk på att extra isolerade hus kräver bra mekanisk ventilation.
NOVAP varnar själv installation av värmepumpar

NOVAP varnar själv installation av värmepumpar

Det är mycket viktigt att vara medveten om de stora konsekvenser som kan uppstå om något går fel under installation av en luft-luft värmepump, uttalar Roar Rose, General Manager på NOVAP. Det finns få som utför elinstallationsarbete eller rörmokeri i sina egna hus. Anledningen till att någon väljer att installera värmepumparna själva är att de inte vet risken att göra det, säger Rose.
Brandbekämpning

Brandbekämpning

Dra skorstenen Vid speciella förhållanden kan det finnas en "stöt" i skorstenen. Då kommer luften i skorstenen att gå fel och blåsa in i rummet. Detta kan bero på väder eller undertryck i rummet. Man måste sedan försöka ändra luftflödet i skorstenen genom att bränna lite tidningspapper högt uppe i eldstaden, samt öppna ett fönster eller liknande för att utjämna vakuumet i rummet.
Halva priset med höger med

Halva priset med höger med

I allmänhet är vedeldning billigare än el. Men välj rätt trätyp och se till att lagringen inte leder till sämre energiinnehåll, säger Torbjørn Kristiansen i Jøtul till Newswire nyhetsbyrå. Om du köper på det mest prisvärda sättet, lagras det och bränder i en modern ugn, kan det innebära en halvering av energipriset för bränning med trä, enligt Kristiansen.
Värme

Värme

Strålande Strålning värme leverans som osynligt ljus. Dessa strålar passerar genom luften tills de träffar ett material som absorberar de strålar. Detta material kommer sedan hetare. Denna form av värme är trevligt där du vill ha snabb och direkt värme från eldstaden. När arrangera möbler och andra hushålls bör komma ihåg att det kan vara mycket varmt nära eldstaden.
Tio lönsamma insatsåtgärder

Tio lönsamma insatsåtgärder

1. Luft kort och effektivt istället för att låta fönstret lysa. Detta undviker kylning av golv, tak och väggar. 2. Montera extra dusch. Detta halverar vanligtvis vattenförbrukningen för duscha. 3. Minska värmaren till ca. 65 ° C 4. Använd låglampor i stället för vanliga glödlampor ute, i kalla rum och på svåråtkomliga platser.
På så sätt sparar du ström så att den kommer att låta.

På så sätt sparar du ström så att den kommer att låta.

Om du planerar nybyggnad, rehabilitering eller modernisering av ditt hem, har du en gyllene möjlighet att påverka energibehovet under många år framöver. Då får du både kortsiktiga och långsiktiga vinster. Tänkande smart ger dig lägre energikostnader, ett gott inomhusklimat och god komfort. Med enkla medel kan många också förbättra isoleringen utan att göra strukturella förändringar.
Efter isolering ett bra alternativ

Efter isolering ett bra alternativ

En bakre / isolering kan göras antingen inuti, utvändigt eller genom isolering i väggen. Extern isolering av ytterväggar Har du ett sidospår bytas ut, en yttre isolering vara den mest naturliga och bästa. Fördelar / Nackdelar: Kallbroar kan reduceras med ett "kontinuerligt" isoleringslager. Byggnadsarbetet påverkar inte användningen av byggnaden.
Installation av ny härd

Installation av ny härd

Som härd organ fristående kaminer, eldstäder, spisinsats, fotogen brännare där gravitationen tanken monteras i brandrummet och kombineras av och fotogen brännare, en öppen spis eller kamin för lokal uppvärmning samt gasbrännare matas med en flaska. Med andra åtgärder, se, sid. a. brandväggsinmatning, pipelineinsättning, friskluftsförsörjning, eldningsfack och annat arbete som behövs för att installera en eldstad.
Ge gas!

Ge gas!

Företaget Vafi AS i Østfold levererar gas- och gasrelaterade produkter för både bostäder och industrier. Gas montör Jon Gimle säger att företaget har sett en formidabel efterfrågan på gaspanna de senaste åren. - Ökningen har varit 200 procent. Efterfrågan på gaspanna går direkt till himlen, säger Gimle.
Rätt val minskar bill

Rätt val minskar bill

Fönsterglas har alltid varit en "kylfläns". Men inte heller här har tekniken varit på marken. - Modern teknik har utvecklat produkter där värmeförlusten sänks till ca. en tredjedel ", säger Per Pettersen, chef för Glass Industry Association i Norge. Hans medarbetare presenterar nu en tabell som visar de besparingar med att använda en högt-isolerad låda med ett U-värde på 1, 1 W / m2oK och utnyttjar konventionell tvåskikts glasrutor eller länkade fönster med ett U-värde på 3, 0 W / m2oK .