All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Slut att lura priserna i bostadsannonser

Stoppa locka hastigheter

Det har blomstrat med lockande priser på bostadsmarknaden under det senaste året. Pris bjuda hundratusentals dollar under prisvärdet innebär att många potentiella köpare slösar bort tid på att vinna. På samma sätt är fastighetsmäklare mer och mer vända mot ungdomar och vill att de ska köpa små lägenheter med grym offentlig skuld.

Det är vad som kommer att sluta nu.

Om en ny industri norm stoppa vilseledande och otillräcklig marknads guide, och se till att aktörer inom branschen beter jämnt över konsumenter, skriver Forbrukerrapporten på sin hemsida.

- Utvecklingen har gjort det nödvändigt att ta itu med nya problem i samband med marknadsföring av bostäder, säger konsumentombudsmannen Bjørn Erik Thon.

- Framför allt är vi nöjda med att ha infört tydliga regler om hur du använder lockbete pris inom marknadsföring och informationsregler för villa med en relativt låg insättning och en stor andel av den offentliga skulden, som ofta marknadsförs speciellt till unga homebuyers.

ordförande i Real Estate Agency Företagen, Stein Drogseth anser den nya normen är positivt för alla och säger att både myndigheter och fastighetsbranschen är angelägna om att ha goda och förnuftiga regler. Det finns köpare och säljare också, vi kommer att tro.

skyhöga statsskuld vanligare

- Vi har ägnat särskild uppmärksamhet denna fråga i förhållande till kooperativ med relativt hög andel av den offentliga skulden, sade Thon, som hoppas koden kommer att bidra till ökad medvetenhet om marknadsföring av denna typ av bostäder.

Den nya industristandarden säger till exempel att om det anges om beräknade marknadsekostnader i marknadsföringen, måste det anges hur dessa kostnader har beräknats. Om ett priselement anges i marknadsföringen, till exempel ett lågt inköpspris, anges också andelen gemensam skuld och storleken på andelen av månatliga gemensamma kostnader.

Slut på artificiellt låg kostnad

Enligt branschstandarder anges det också att en prisuppskattning inte får sättas lägre än säljaren är villig att acceptera. Inte heller bör det sättas lägre än vad mäklarens objektiva bedömning anger.

Mer info: Konsumentombudsmannen

Mer om huspriserna:

  1. Här galler hyra
  2. Hur med mer rabatt
  3. Huspriserna faller
  4. chefsekonom förutspår högre boräntor

ADVERT

Mest populära