All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Slutligen, för Petter Solberg

Året 2003. Petter Solberg gick från att vara en norsk halv berömda rally talang för att bli en internationell superstjärna om över natten efter att han säkrade första plats i WRC mästerskapet. Ingen visste då att Petter skulle vara den sista föraren att slå franska Sébastien Loeb, minst av allt själv.

Efter denna drömperiod har saker gått långsamt men säkert för Spydeberg Express. Andra platsen 2004 och 2005 följt av ett antal femte och sjätte platser. Mycket beror på Solbergs karakteristiska körstil, som ofta både ligger utöver gränserna för bilens och förarens förmågor. Detta leder till spektakulär körning och bra underhållning, men också många olyckor med efterföljande problem och ibland brutna körningar.

Vi satt på med Mikko Hirvonen - se video här!

Fords Ford-förarplats

Under 2010 verkade det vara bättre när han lurade tredje plats genom sitt dyra privata företag i en Citroën C4 WRC. Det säkrade ett nytt kontrakt med Ford för säsongen 2012, men resultaten misslyckades. Efter att ha brutit i Grekland och en ovanligt dålig händelse i Frankrike där han kraschade in i en krafthög och nästan grillade flera åskådare, hamnade han i femte övergripande. Flera överträdelser i de sista avgörande tävlingarna gjorde det möjligt att hitta disappointing resultat och en dyr säsong för Ford.

Under Subaru hade han både upp och ner. År 2003 blev han världsmästare, medan i 2007 års säsong som bilden är från, var det bara femte platsen. Foto: Subaru Se mer

Och nu har Petter bestämt sig för att säsongen 2012 var den sista.

Undrar fortfarande om omständigheterna bakom Solbergs beslut. Mycket tyder på att det har varit oenighet mellan finansiering mellan Solberg och M-sport rallyteamet. Den senare har förutsagt att de behöver stora resurser från det norska folket för att säkerställa sitt engagemang för nästa år. Solberg har dock avvisat det, han betalar inte för att springa i världscupen.

ADVERT

Mest populära